Advertorial Economie

ActiVite Rietveld lanceert Vrijwilligerscafé

Een plek waar vrijwilligers en geïnteresseerden in vrijwilligerswerk elkaar kunnen ontmoeten, dat is het Vrijwilligerscafé. In september wordt het eerste Vrijwilligerscafé georganiseer in ActiVite Rietveld in Alphen aan den Rijn.

Marjoke van der Veen is welzijnsmedewerker in Rietveld en initiatiefnemer van het Vrijwilligerscafé: "Het is belangrijk om als vrijwilligers met elkaar en met de professionals in gesprek te blijven. We kunnen veel van elkaar leren maar elkaar ook bemoedigen en enthousiast maken. Zo zien de mensen die ’s avonds of in het weekend vrijwilliger zijn bijvoorbeeld nauwelijks andere vrijwilligers, terwijl dat wel zo belangrijk is om je taak goed te blijven doen en het plezier in het vrijwilligerswerk te houden."

Het restaurant van verpleeghuis Rietveld -met bar en rustieke uitstraling-  leent zich perfect voor een gezellig samenzijn. Een lekkere kop koffie en een goed gesprek doen de rest. Marjoke: "De avonden verschillen van thema en van spreker, maar het concept is steeds hetzelfde: veel ruimte voor ontmoeting, ervaringen delen rondom het onderwerp en natuurlijk koffie. We denken dat deze vorm niet alleen aanspreekt bij de bestaande vrijwilligers, maar ook voor mensen die overwegen vrijwilligerswerk bij ons te gaan doen. Want we hebben nog altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers."

Voor het nieuwe herfstseizoen zijn er bijvoorbeeld nog meer dan genoeg vrijwillige taken. Dat heeft ook te maken met het nieuwe activiteitenaanbod, dat tijdens het Vrijwilligerscafé op 3 september wordt gepresenteerd. Marjoke: "We merken dat ons aanbod meer verfijning vraagt. Niet alleen omdat mensen verschillen in smaak, maar ook omdat de dementie bij de ene cliënt verder gevorderd is dan bij de andere. We willen dus meer activiteiten gaan aanbieden specifiek voor mensen met beginnende dementie, maar bijvoorbeeld ook voor mensen bij wie de ziekte al veel van het geheugen heeft aangetast. Bewoners van Rietveld zijn door het gesloten karakter van het huis veelal aangewezen op de activiteiten die wij bieden, dus doen we ons uiterste best om een gevarieerd en uitdagend programma neer te zetten. Dat betekent dat we blij zijn met extra hulp van vrijwilligers. En daar willen we ieder geval tijdens het aanstaande Vrijwilligerscafé over informeren en met elkaar over in gesprek gaan."

Het eerste Vrijwilligerscafé wordt georganiseerd op 3 september in ActiVite Rietveld, Zonnedauw 1 in Alphen a/d Rijn. Aanvang is 19.30 uur. Bij deze aftrap is ook coördinator Vrijwilligersdiensten Annemieke Kloet aanwezig, om vragen te beantwoorden van iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk en bijvoorbeeld benieuwd is naar ActiVites scholing daarvoor.


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.