Advertorial Economie

Cybercrime event Rabobank Groene Hart Noord trekt ruim 700 bezoekers

Op maandag 1 oktober organiseerde Rabobank Groene Hart Noord het ledenevent Cybercrime in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn met misdaadverslaggever John van den Heuvel en voormalig hacker Rickey Gevers. Ruim 700 bezoekers zijn op een inspirerende wijze bewust gemaakt van de risico’s van cybercrime en de noodzaak om zelf ook preventief aan de slag te gaan om risico's te beperken.

De opkomst van het internet en de verplaatsing van de offline naar de online wereld, heeft ervoor gezorgd dat inmiddels ook criminelen hun weg online vinden. Maar liefst één op de tien internetgebruikers is vorig jaar slachtoffer geworden van Cybercrime. Deze vorm van criminaliteit wordt op steeds grotere schaal een probleem en steeds vaker worden mensen slachtoffer hiervan. John van den Heuvel en Rickey Gevers vertelden over de georganiseerde misdaad, cybercriminelen, technieken en oplossingen.

Tips van de experts
Net als het beveiligen van je huis tegen inbraak, is het ook heel belangrijk om jezelf te beschermen tegen cybercrime. John en Rickey gaven tips om internetcriminelen een stap voor te zijn. Een goed wachtwoord is hierbij van essentieel belang. Zorg voor een wachtwoord bestaande uit  een combinatie van letters, symbolen, getallen en hoofd- en kleine letters. Gebruik bijvoorbeeld een korte krachtige zin die makkelijk te onthouden is. Verander het wachtwoord iedere maand en probeer deze te onthouden. Bij twijfelachtige e-mails nooit op de link klikken of de bijgevoegde Pdf bestanden openen. John en Rickey benadrukten ook het belang van aangifte doen van Cybercrime. Aangiftes worden geclusterd waardoor de politie verbanden kan leggen en criminelen kan opsporen.

Veilig bankieren
Om veilig online te kunnen bankieren adviseert Rabobank het geheimhouden van uw beveiligingscodes. Laat een ander nooit uw bankpas gebruiken, zorg voor goede beveiliging van uw apparatuur, controleer uw bankrekening en meld incidenten bij uw bank en volg hun aanwijzingen op.

Rabobank Groene Hart Noord kijkt terug op een geslaagde avond. Een avond waar leden elkaar en de directie en medewerkers van de bank konden ontmoeten. Een avond waar iedereen zich nog meer bewust is geworden van de noodzaak om zichzelf te beschermen tegen cybercrime.


Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.