Carla's Lunch & Diner sluit nog deze week de deuren

Zeven jaar lang runde Erik Willemse zijn horecazaak in Alphen aan den Rijn. Carla's Lunch & Diner, in de volksmond gewoon Carla's genoemd, zat altijd vol en kende een vaste schare bezoekers. Willemse heeft echter de beslissing moeten nemen om Carla's niet langer open te houden. Carla's gaat dicht.

De beslissing om de deuren te sluiten is vorige week genomen. "Het was een moeilijke beslissing, maar er valt nu wel een last van m'n schouders", aldus Willemse. "Het afgelopen jaar was heel zwaar. Ik ben niet failliet maar om de schulden niet verder te laten oplopen, was deze beslissing nodig."

Willemse nam de zaak, destijds nog aan de Aarkade gevestigd, over op 1 december 2011. Op 4 augustus 2013 opende de horecagelegenheid in de Raadhuisstraat met een terras aan de Oude Rijn en liep direct als een trein. "De noodzakelijke verhuizing vanwege de herontwikkeling van de Lage Zijde was in mijn voordeel. We stonden volop ‘in the picture', de omzet ging omhoog en het was drie jaar lang gekkenhuis", vertelt Willemse. "Het diner kwam nooit echt van de grond, maar met de lunch zaten we altijd vol."

Horeca-aanbod
De aanhoudende hitte van afgelopen zomer was een klap voor Carla's. "Vanwege de hitte hebben we de zomermaanden zeer slecht gedraaid. Ik snap ook wel dat je als bezoeker niet met 35 graden op ons terras in de volle zon wil zitten. Veel horecaondernemers hadden hieronder te lijden", stelt Willemse.

Daarnaast steeg met de afronding van de werkzaamheden aan Lage Zijde het aantal Alphense horecazaken. Willemse: "Ik had vorig jaar al mijn twijfels over de enorme uitbreiding van het horeca-aanbod die de gemeente toestond. Aan ons concept ligt het niet, dat staat als een huis. Maar als heel Alphen hetzelfde concept toepast…"

Door deze tegenvallers en het feit dat Willemse financieel gezien niet 'veel spek op de botten' had, is de ondernemer genoodzaakt zijn deuren te sluiten. "Gezien het horeca-aanbod ben ik bang dat ik niet de enige ben die omvalt. Uiteraard hoop ik het niet omdat iedereen z'n stinkende best doet, maar het kan haast niet anders. Ik hoop ook echt dat de gemeente dit leest en mijn verhaal hun de ogen doet openen."

 

Geen spijt
Een overname van Carla's zat er niet in. Het personeel is dan ook hun baan kwijt. "Ik vraag hun ontslagvergunning aan bij het UWV. Mijn personeel gaat voor alles, zo komen ze in ieder geval goed terecht gezien de omstandigheden", zegt Willemse, die zelf ook opnieuw zal moeten solliciteren. "Mijn hart ligt in de horeca, maar ik zal wel buiten Alphen op zoek gaan naar een nieuwe baan. Binnen Alphen zou ik toch wat ongemakkelijk vinden."

Zondag 7 oktober is de zaak voor het laatst geopend. De komende dagen worden de laatste dingen afgerond en de voorraad opgemaakt. Willemse: "Mensen met een cadeaubon raad ik aan om deze week nog te komen, daarna kan het niet meer."

Ondanks alles is Willemse trots. "De afgelopen zeven jaren waren een heel gaaf avontuur. Ik heb er absoluut geen spijt van en had het ook zeker niet anders gedaan. Dankzij het huidige team en alle andere mensen die bij mij hebben gewerkt, kan ik met heel veel plezier terugkijken."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.