Advertorial Economie

Succesvol Open Huis bij Drieman Garantiemakelaars

De traditionele herfsteditie van de Open Huizen Dag heeft zaterdag 6 oktober plaatsgevonden. De krappe woningmarkt heeft er voor gezorgd dat er dit jaar minder opdrachtgevers en dus minder woningen meededen, maar het was desalniettemin toch een succesvolle dag.

In tegenstelling tot de negatieve uitingen in de kranten dat het Open Huis in deze markt zinloos is, hebben wij als Drieman Garantiemakelaars dat tijdens het Open Huis anders ervaren. De Open Huizen Dag bracht in Alphen aan den Rijn en landelijk weer veel kijkers en potentiële kopers in beweging. Veel (nieuwe) verkopers hebben geprofiteerd van de promotie én opkomst op de Open Huizen Dag door hun huis voor 6 oktober in de verkoop te zetten.

Elke woning kreeg gemiddeld 8 kijkers. Er waren minder woningen die meededen, maar daarentegen niet minder kijkers. Voor onze verkopers was het een positief Open Huis, omdat ze over aandacht voor hun huis niet te klagen hadden. Kopers behouden toch een bredere blik en gaan ook kijken bij huizen die in eerste instantie niet aan (al) hun woonwensen voldoen. Daarbij komt dat je niet slechts één, maar meerdere huizen kunt bezichtigen. Zolang ze maar meedoen aan deze dag. Zo kun je, op een laagdrempelige manier, verschillende woningen bekijken en met elkaar vergelijken. Misschien ontdek je zo dat je bepaalde dingen heel belangrijk vindt in een woning en andere juist niet, terwijl je dat van tevoren nooit had gedacht.

Drieman Garantiemakelaars kan concluderen dat deze herfsteditie (met prachtig zomerweer) voor onze verkopers weer een succesvolle dag is geweest. Het is niet raar dat er nog steeds belangstelling is voor de Open Huizen Dag. 'Het aanbod is beperkt, dus goede en tijdige oriëntatie is belangrijk. Daar is de Open Huizen Dag een goed middel voor.'

Het volgende Open Huis dat gehouden wordt bij Drieman vindt plaats op zaterdag 8 december. 


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek vandaag 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater vandaag 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.