Groene Hart Lyceum zamelt geld in voor goede doel

Het Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn heeft op 15 november geld ingezameld voor Edukans en Young Africa, twee goede doelen die onderwijs bevorderen in delen van Azië en Afrika. Leerlingen van de school organiseerden verschillende activiteiten om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

De eerste- en tweedeklassers van de school zwommen zo veel mogelijk (gesponsorde) baantjes in zwembad Aquarijn. Op school werd intussen hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor de fancy fair en de veiling.

Iedere klas vanaf het derde leerjaar had samen met hun mentor een activiteit voorbereid: er waren etenswaren, variërend van patat tot appeltaart tot roti, maar ook karaoke, spelletjes, een toneelstuk en een bioscoop. Tijdens de veilig gingen er in totaal meer dan dertig stukken onder de hamer, variërend van een atlas uit 1977 en een stofzuiger tot een rondleiding door het Mauritshuis tot een zak spruitjes van de teler. 

Begin december wordt bekend gemaakt wat de totale opbrengst voor Young Africa en Edukans is.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.