Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vanaf 15 december IJSTIJD in Museumpark Archeon

5 december 2018 - 12:17  •  reacties

Vanaf 15 december IJSTIJD in Museumpark Archeon

Alphen aan den Rijn - De overdekte kunstijsbaan van Museumpark Archeon is vanaf 15 december open. De ijsbaan is voor betalende bezoekers gratis, evenals voor houders van een museumjaarkaart. Wie als inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn uitsluitend wil komen schaatsen, kan gebruik maken van 'Schaatsen voor Alphenaren'. Twee uur schaatsen kost dan 6,50 euro, met een museumjaarkaart kost het helemaal niets. Schaatsen (geen noren) mogen worden meegebracht of kunnen worden gehuurd.

Openingstijden
De ijsbaan in Archeon is voor iedereen geopend op 15 en 16 december, van 22 december tot en met 6 januari en op 12 en 13 januari, alle dagen van 11.00 tot 17.00 uur.
Schoolschaatsen is in de week van 17 tot en met 21 december en in de week van 7 tot en met 11 januari. Kinderen tot en met 12 jaar die meedoen met schoolschaatsen krijgen dankzij IJSTIJD korting om nog een keertje te komen schaatsen.
Meer informatie staat op de website archeon.nl/vandaag/agenda/schaatsen op de ijsbaan.

IJSTIJD
Vele tijdelijke ijsbanen vormden sinds 2011 het collectief van IJSTIJD! De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN.
Via lespakketten en schoolschaatslessen krijgen basisschoolkinderen vaak een eerste echte kennismaking met de puur Hollandse schaatssport. Vanaf dit seizoen ontvangen zij na hun schaatsles op de ijsbaan in Archeon een cool IJSTIJD!-polsbandje met een unieke code die hen de gelegenheid biedt om nog eens gratis of voordelig te gaan schaatsen. Verzilveren kan via schaatsen.nl/ijstijd.

Fotograaf: PR Archeon