Advertorial Economie

Knallend het jaar uit met vuurwerk van Den Bleker

De laatste dagen van het jaar is het druk op de Korteraarseweg in Ter Aar. Overal staan auto's geparkeerd en lopen er mensen binnen bij M. den bleker en Zn., want de vuurwerkverkoopdagen zijn weer gestart.

Waar de consument pas na het Sinterklaasfeest voorzichtig weer gaat denken hoe ze deze keer het nieuwjaar in willen luiden, is Den Bleker al vele maanden bezig met de vuurwerkhandel. De klant wil elk jaar iets anders en het moet steeds mooier of harder. Wij willen de dat elk jaar kunnen bieden, maar daar zit wel veel werk achter zoals de strenge veiligheidseisen. Goedgekeurd vuurwerk heeft een namelijk een CE-markering en dat wordt pas na uitvoerige testen toegekend.

De opa van eigenaar Hans den Bleker kocht rond Bevrijdingsdag in 1945 bij een vuurwerkfabriek in Leiden vuurwerk, gooide het in zijn bakfiets en fietste naar Korteraar. Echter had opa in de buurt van Hoogmade zijn voorraad al verkocht aan toevallige passanten. Opa keerde om, kocht een nieuwe lading en bereikte nu wel met een volle bakfiets de winkel. Sindsdien verkoopt Den Bleker vuurwerk. Nu beschikt den Bleker over vijf bunkers met een totale opslagcapaciteit van 4600 kilo.

China Red
Samen met nog achttien grote vuurwerkhandelaren uit Nederland participeert Den Bleker vuurwerk in stichting China Red. Dit is een inkooporganisatie die direct uit China vuurwerk importeert maar ook invloed uitoefent op de ontwikkeling en productie van het vuurwerk. Aantal keren per jaar gaat er een deskundige delegatie van de stichting naar China om nieuwe vuurwerklijnen te testen en waar nodig aan te passen, rechtstreeks bij de fabrieken. Het is de kunst om vuurwerk zo door te ontwikkelen dat er nog mooiere en scherpere kleuren vrijkomen in combinatie met een knal. Doordat wij er met de stichting bovenop zitten en het vuurwerk rechtstreeks importeren, kunnen we de concurrentie net een stapje voorblijven in zowel kwaliteit als prijs.

Via www.dbdenblekerwerk.nl kan het volledige assortiment worden bekeken en besteld. 


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.