Advertorial Economie

Avond uit bij Nieuwe Sloot tijdens het NK Tennis

Zaterdag en zondag is er tijdens het NK Tennis bij Tenniscentrum Nieuwe Sloot van alles te beleven. De hele dag staat kok Robert van den Bovenkamp in zijn buitenkeuken heerlijke gerechten te bereiden, terwijl op het ASTER-podium DJ’s voor de juiste sfeer zorgen.

Na elke wedstrijd volgt een spelersinterview en na de halve finale herenenkel in de late zaterdagmiddag gaat het dak er af met de band ‘Dames Draaien Door’. En uiteraard is er veel tennis; met onder meer Robin Haase, Richel Hogenkamp en de 'local heroes' Jelle Sels en Diede de Groot kent het evenement meerdere publiekstrekkers. 

Tenniscentrum Nieuwe Sloot is voor de eerste keer gastheer van de Nederlandse Loterij NK Tennis. Samen met cateraar en top-kok Robert van den Bovenkamp wordt het tennispubliek een mooi programma voorgeschoteld. Manager Dave Kok kijkt met grote verwachting uit naar dit finaleweekend: "De kaartverkoop loopt harder dan andere jaren en een uitverkocht huis is dan ook ons doel. Als het meezit, spelen Robin Haase en Alphenaar Jelle Sels de halve finale van 17.30 uur. Daarna kan het feest losbarsten."

Jelle Sels en Diede de Groot
De komende dagen kijkt Alphen aan den Rijn reikhalzend uit naar de vele mooie partijen die op het programma staan. Uiteraard gaat de extra aandacht uit naar de lokale toppers Jelle Sels en Diede de Groot. Diede: "Jelle ken ik nog niet zo goed. Wij reizen allebei veel, maar altijd naar verschillende toernooien. Dat er nu veel lokale aandacht naar ons uitgaat is leuk en dat verbroedert ook. Donderdag speelt Jelle om 18:30 uur tegen een sterke tegenstander; hopelijk ontstaat er iets als een Alphens thuisvoordeel, haha. Ik ga wel even kijken en na zijn partij mag ik het centre court op. Het zou toch geweldig zijn als de tribunes vol zitten!?!"

TEAN speler Jelle Sels speelt donderdag 'Not before 18.30 uur' tegen de runner-up van 2017, Jasper Smit. De kersverse wereldkampioen Diede de Groot speelt op haar thuisclub tegen de mondiale top 12 speelster Micha Spaanstra haar eerste ronde partij.

Feestlocatie
Robert van den Bovenkamp heeft met zijn catering Spit&Pan ervaring met grote evenementen in het gehele land. Een Foodcourt op een groot sportevenement is weliswaar nieuw voor hem, maar na vele voorbereidingen kijkt hij met vertrouwen uit naar het komende weekend. Van den Bovenkamp vertelt enthousiast over zijn plan: "Begin oktober had ik het plaatje van het foodcourt al helemaal in mijn hoofd. Vrijdag gaan we zestien uur lang opbouwen en toveren we tennishal 2 om tot één grote feestlocatie. Uiteraard zorgt de band ‘Dames Draaien Door’ voor spektakel, maar ook in sfeervolle verlichting, een centraal podium, een VIP-dek met champagnes en de DJ’s  hebben we flink geïnvesteerd."

Van den Bovenkamp is voor vele Alphenaren bekend van zijn restaurant bij Golfclub Zeegersloot, waar hij het koken op open vuur tot kunst verheft. "Ik kook komend weekend ook buiten. Zowel voor de lunch en het diner pakken we uit, want als zo’n groot sport evenement naar Alphen komt, moet je er wat spectaculairs van maken. Ons team heeft er zin in en met Nieuwe Sloot als partner gaat het zeker lukken."


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.