Advertorial Economie

Zo kom je de koude winternachten door

De winter is begonnen, de eerste sneeuwvlokken zijn al gevallen en iedere week wordt het een beetje kouder. Ook in de slaapkamer dalen vaak de temperaturen naarmate het buiten kouder wordt.

De optimale temperatuur om in te slapen ligt ongeveer tussen de 16ºC en 18ºC, maar niet iedereen vindt dat een aangename temperatuur. Wanneer je het koud hebt in bed kunnen je spieren moeilijker ontspannen en maak je minder effectief gebruik van de slaap. In dit artikel vertellen wij u alles wat u moet weten om ervoor te zorgen dat u het deze winter niet te koud hebt in bed.

Dekbedden
De eerste en makkelijkste aanpassing die je kan maken is de keuze voor het juiste dekbed. Er zijn onwijs veel mogelijkheden, denk hierbij aan verschil in materiaal, dikte en de vulling. De grootste verschillen zitten vaak in het materiaal. Voor alle dekbedden geldt dat ze te verkrijgen zijn in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld een zomerdeel en een voor-/najaardeel, of ook een winterdeel. De 4-seizoenen dekbedden kunt u aan elkaar vast maken door middel van drukknopen, zo maakt u van een herfst- en zomerdeel eenvoudig een winterdekbed.

Dons
Donzen dekbedden zijn gevuld met dons, of een combinatie van dons en veren. Dons komt van de onderste laag van het verendek van watervogels, vaak van eenden of ganzen. Het fijne van dons is dat het heel zacht is, dat komt doordat dons geen hard middendeel heeft zoals veren. Dons is een pluis van veel kleine haartjes en dat zorgt voor het zachte gevoel en maakt het erg goed in warmte vasthouden. Soms wordt het dons aangevuld met veren. Veren hebben dus wel een harde pen/schacht als kern en zijn een stuk minder elastisch. Ook zijn veren minder goed in het vasthouden van warmte.

Wol
Voor velen is een donzen dekbed dé definitie van luxueus slapen. Merino-wol doet hier echter niet voor onder. Het materiaal is wat zwaarder, maar heeft dezelfde comfortabele en isolerende eigenschappen. Je slaapt warm en ontspannen, en voelt het dekbed nauwelijks. Merino-wol is door zijn grote haardichtheid één van de fijnste wolsoorten ter wereld. Dit maakt de dekbedden extra soepel en comfortabel. Ook houdt de wollen vulling de lichaamswarmte beter vast, blijven lichaamsgeuren niet hangen en ventileert hij uitstekend.


Synthetisch

Synthetische dekbedden zijn voordelig en comfortabel. De vulling is doorgaans wel wat minder zacht dan dons. Onze synthetische dekbedden daarentegen, zijn gevuld met een luchtig en zacht materiaal dat zich net zo gedraagt als dons. De vezels glijden langs elkaar heen en hopen zich niet op. Dit geeft de beleving van een donzen dekbed, zonder de bijkomende kosten. En laat je heerlijk slapen.

De vezels zijn zacht, soepel en comfortabel. Ze vormen zich altijd naar je lichaam. Daardoor slaap onder alle omstandigheden optimaal. De vulling ventileert uitstekend. Het dekbed houdt de warmte vast en voert ongemerkt vocht en transpiratie af. Het voelt nooit zweterig aan.

Kameel
Een dekbed gevuld met 100% kameelhaar is erg comfortabel. Het dekbed valt erg soepel om u heen en is zeer goed in zijn vochtregulatie en ventilatie. Het zeer zachte onderhaar van de kameel zorgt ervoor dat het dekbed zijn temperatuur goed kan regelen. In de woestijn heersen enorme temperatuurverschillen en de vacht van een kameel is daarop voorbereid. Dit bijzondere materiaal resulteert in een heerlijk dekbed voor alle seizoenen.

Tijk
De tijk is het doek van het dekbed waarin de vulling zit. Dit doek moet aan een aantal eisen voldoen, zo moet het goed kunnen ademenen en vocht reguleren, maar moet het wel dicht genoeg zijn om de vulling binnen te houden. Om aan deze eizen te kunnen voldoen zijn de meeste tijken gemaakt van 100% katoen. De kwaliteit van de tijk wordt aangeduid door de Nm waarde. Nm (nummer metrisch) geeft aan hoeveel meter garen er nodig is om 1 gram van de tijk te maken. Een hogere Nm waarde maakt een tijk soepeler en fijner, maar vaak ook duurder.

Afmetingen
Om ervoor te zorgen dat het klimaat onder het dekbed constant blijft is het belangrijk dat het dekbed de juiste afmetingen heeft. Een dekbed dat te smal of te breed is zorgt er al snel voor dat armen of benen onder het dekbed vandaan komen. Voor de mensen die langer zijn dan gemiddeld zijn er natuurlijk extra lange dekbedden zodat u geen koude voeten meer hebt.

Cool Touch & Outlast
In veel producten is Outlast verwerkt, zoals de tijk van het matras, speciale hoeslakens, kussenslopen en moltons. Dit zorgt ervoor dat het matras en het kussen niet zo warm aanvoelen, dit kan heel prettig zijn in de zomer maar in een koude slaapkamer kan het onaangenaam zijn. Veel matrassen met een Outlast-tijk of een CoolTouch-tijk zijn aan 1 zijde voorzien van deze koele kant, door het matras om te draaien ligt u op een reguliere tijk die niet extra koel aanvoelt. Weet u niet meer of uw matras wel of geen Outlast / CoolTouch tijk heeft, neem dan contact met ons op, vaak kunnen we er telefonisch al achterkomen.


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.