Advertorial Economie

Cools Dance & Events viert gouden jubileum

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor de Alphense Dansschool Cools Dance & Events alias Dans-en Partycentrum Harry Cools want zij viert haar gouden jubileum. Cools Dance & Events bestaat sinds 1968/1969 als dansschool voor stijldansen (ballroom en latin) en is opgericht door Harry en Leny Cools. Zaterdag 16 februari is er een feestelijke receptie speciaal voor (oud)leden. Aansluitend zal er natuurlijk worden gefeest!

Voor de Alphense regio, toen en nu nog steeds, is de dansschool dé plek om te leren dansen. Naast de reguliere lessen worden er vrije dansavonden georganiseerd, dit is dan ook een uitje waar men graag gebruik van maakt. Begin jaren ‘90 veranderde de muziek stroming sterk en ook de vraag naar andere dansstijlen, zoals mambo/salsa, streetdance en filmdansen, deden hun intrede. In 1994 heeft de partyindeling haar intrede gedaan en partycentrum Cools was een feit. Heel wat Alphenaren hebben hier hun bruiloft, bedrijfsfeest en/of jubileum gevierd. Nu nog steeds is het partycentrum een hele mooie aanvulling binnen het totale bedrijf. 

Vanaf 1998 namen Gudo en Suzan Cools als volgende generatie het roer over. In de jaren ‘00, vanaf 2004 ontstond een nieuwe jeugddansafdeling, met breakdance, streetdance en later hiphop. De jeugd dansafdeling is nu uitgegroeid tot het grootste onderdeel, met dansvormen zoals klassiek ballet, moderne dans, hiphop en streetdance, breakdance, ballroom en latin, afrodance, dancehall en peuterdans en een eigen dansvooropleiding. In 2012 ontstond de jongste tak, de theaterafdeling/ theaterschool Alphen opende zijn deuren en daarbij kwamen de lessen voor kinderen en tieners zoals musical, zangles en sing&dance lessen. Naast de bekende hoofdlocatie aan de Wilhelminalaan 17-19 zijn er vanaf 2014 locaties in Kerk & Zanen, Ambachtenbuurt en in Ter Aar bijgekomen.

“Het is nu wel heel erg anders als je het vergelijkt met de begin jaren ‘70”, verteld Gudo, “toen waren er alleen de stijldanslessen die door mijn ouders werden gegeven. Nu werken we met een team van 13 docenten.  Ballroom, latin en salsa wordt er nog steeds gegeven door verschillende docenten. Dansles voor een feest of gewoon gezellig samen een avondje uit geven we graag zelf.  Suzan en ik geven apart en ook samen deze lessen, mijn zus Helene Cools geeft ook 2 avonden ballroom en latin lessen. Dus nog steeds een echt familiebedrijf.”

Vroeger ook op les gezeten? Een feest gevierd bij Cools? Kom dan ook naar de receptie en/of het jubileumfeest. Geef je op via administratie@dansenleren.nl

 


Meer nieuws

Sport vandaag 12:05

Met twaalf ongeslagen wedstrijden heeft Tempo C1 zich gekwalificeerd voor het NK

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn werd aanvankelijk niet beschouwd als een titelkandidaat in de 1e klasse, maar dat blijkt anders te zijn. Eens beschouwd als een groep van 10 kinderen die niet op elkaar ingespeeld waren, is dit team nu een hechte eenheid geworden, klaar voor het grote moment. Op zaterdag 23 maart zullen ze deelnemen aan het NK in de C-jeugd 1e klasse bij KV Viking.

Advertorial Cabaret vandaag 10:59

Marlon Kicken: de cabaretier die het leven tekent

Met een ontwapenende glimlach en een relaxte houding betreedt Marlon Kicken het podium, klaar om zijn publiek mee te nemen op een reis door zijn eigen getekende wereld. Deze goedlachse cabaretier heeft zichzelf op de kaart gezet als een meester van de humor, gewapend met een gezonde dosis zelfspot.

Politiek vandaag 09:53

Leefomgeving Alphen Centrum en Park Zegersloot

In de gebiedsagenda 2024-2027 voor Alphen Centrum en Park Zegersloot gaat het over de leefomgeving van een stedelijk gebied en een aansluitend recreatiegebied. Belangrijk zijn het vergroenen van het stedelijk gebied met een goede aansluiting naar het recreatiegebied, betere verkeersveiligheid vooral voor fietsers en voetgangers en meer ontmoetingsplekken.

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.