Nieuws

« Vorige - Volgende »

Intertoys vraagt uitstel van betaling aan

13 februari 2019 - 10:47  •  reacties

Intertoys vraagt uitstel van betaling aan

Alphen aan den Rijn - De problemen hebben te maken hebben met de aanhoudende zware marktomstandigheden. “Een halvering van de speelgoedwinkelverkoop in tien jaar tijd betekent dat wij nu moeilijke beslissingen moeten nemen”, zegt Roland Armbruster, CEO bij Intertoys, vandaag op de website van het Financieele Dagblad. Het grote aanbod van webshops speelt ook mee met de problemen voor de winkelketen, bijna 40% van het speelgoed wordt tegenwoordig online gekocht. De financiële problemen gelden niet voor tientallen Belgische winkels van Intertoys.

Open
De winkels van Intertoys, inclusief de vestigingen in Alphen aan den Rijn, blijven voorlopig open. Gekochte producten kunnen momenteel indien nodig ook nog geruild worden. Er werken ruim 3200 mensen bij Intertoys.

Intertoys werd in 2017 door Blokker verkocht aan de Britse investeerder Alteri. Overigens maakt de speelgoedwinkel Bart Smit al enige tijd deel uit van Intertoys.

Herstructurering
Het uitstel van betaling betekent nog geen faillissement voor Intertoys. De bewindvoerders Jasper Berkenbosch en Joris Lensink gaan proberen om met een herstructurering de speelgoedketen te redden.

Fotograaf: Alphens.nl
Tags: intertoys
Intertoys.'
Intertoys

Speelgoedzaak Intertoys gevestigd in de Herenhof.