Opknapbeurt dagcamping in volle gang

Het dagcamping aan de Zegerplas, waar evenementen zoals Wet ’n Wild Beachparty en Zomerspektakel worden georganiseerd, wordt gerenoveerd. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft Van der Werff Groep de opdracht gegeven om het terrein naast de Zegerplas op te knappen.

De werkzaamheden die in oktober begonnen zijn gaan de goede kant op. Het grond- en wegenbouwbedrijf verbouwt in minder dan een jaar het terrein naast de Zegerplas. Dit terrein heeft de gemeente aangewezen als vast evenemententerrein. De grond was echter niet geschikt voor al de activiteiten, waardoor het een opknapbeurt nodig had. “Gemeente Alphen heeft een unieke kans aangegrepen’’, vertelt Stanley de Looze, mededirecteur van Van der Werff Groep. “Het terrein dat we renoveren is zowel geschikt voor dagrecreatie als evenementen. Geen enkele gemeente in Nederland pakt het op deze manier aan, waardoor de gemeente zich hierin kan onderscheiden.’’

Zo wordt de ondergrond van het terrein geëgaliseerd, waardoor er voor evenementen geen houten constructies meer nodig zijn. Ook wordt de grond flink verstevigd, waardoor het terrein minder kwetsbaar is tijdens neerslag en het begaanbaar blijft. Bovendien is het terrein na afloop weer sneller te gebruiken als ligweide voor recreanten.

Betere bereikbaarheid
De festivalgangers zullen de verbeteringen rondom het terrein ervaren. “De bereikbaarheid van het evenemententerrein wordt makkelijker en de fietsenstalling wordt praktischer ingedeeld, waardoor we het voor de bezoekers eenvoudiger maken’’, aldus De Looze.

Nieuwe wandelpaden
Wegens werkzaamheden werd de bestaande weg voor een lange tijd afgesloten voor al het verkeer. Rondom het terrein is het bedrijf ook aan het werk om er nieuwe wandelpaden te creëren. “De paden zijn zo goed als klaar. Vorige week vrijdag waren we bezig met de laatste afwerkingen zodat we de nieuwe bomen ook konden planten.’’

De pijlen zijn gericht op het eerste festival dat op het terrein zal plaatsvinden, het Zomerspektakel. Dan zullen de werkzaamheden klaar zijn.

Beeld: Gemeente Alphen aan den Rijn


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.