Advertorial Economie

Wat is Shockwave Therapie?

Extracorporeal shockwave-therapie (ESWT) is een van de meest innoverende ontwikkelingen op het gebied van pijnbehandeling van spieren, pezen en gewrichten. Met deze vorm van shockwave-therapie wordt de pijn bij de kern bestreden, zonder medicatie of chirurgie.

Bij MTP Fystiotherapie kun je ook gebruik maken van deze manier pijnbestrijding.

Voordelen schockwave therapie:
· Korte behandelduur
· Minimale bijwerkingen (evt. beursheid en roodheid)
· Uitwendig gebruik zonder medicijnen
· Vergroting van mobiliteit
· Behandeling van oorzaken i.p.v. symptoombestrijding
· Bewezen effectief bij chronische pijnklachten aan het bewegingsapparaat

Wanneer maken wij gebruik van Schokwave-therapie?
Binnen de praktijk van MTP Fysiotherapie maken wij gebruik van een Echografie apparaat. Hierop kunnen wij bijvoorbeeld verkalkingen van de schouderpezen of hielspoor zien. Schockwave therapie werkt heel goed bij deze en andere soorten klachten. Het shockwave-apparaat maakt gebruik van geluidsgolven welke zich in de diepte kunnen verplaatsten. Deze piezo elektrisch geconcentreerde schokgolven (shockwaves) worden via een zogenoemd pistool op een klein oppervlakte in het lichaam geschoten. Door deze impulsen op het specifieke punt van de klachten te richten word de oorzaak van de pijn bestreden en kan de schockwave zijn therapeutische werking uitoefenen. Voor een volledig resultaat moet deze sessie een aantal keer herhaald worden. De hoeveelheid kan verschillen door de heftigheid van de klacht en de soort (pijn)klacht.

Shockwave gebruiken wij bij:
· Schouderpijn met beperkte bewegelijkheid
· Chronische elleboogpijn
· Pijn aan de knieschijf
· (Chronische) pijn aan de achillespees
· Hielpijn (zoals hielspoor)
· Chronische nek-, schouder-, en rugpijn
· Andere peesontstekingen

Hoe wordt shockwave toegepast?
Nadat de fysiotherapeut een echo heeft gemaakt en in samenspraak met de patiënt de pijn zone heeft gelokaliseerd, wordt een keuze gemaakt welke vorm van shockwave het beste resultaat zal hebben. Bij de shockwave-therapie wordt er een geleidende gel aangebracht op de huid en dient de therapeut shockwaves toe door het behandelpistool in ronddraaiende bewegingen over de pijn zone te bewegen.

De shockwave-therapie zorgt voor een versnelling van het genezingsproces door de zelf genezende eigenschappen van het lichaam te stimuleren. Zo zorgt schockwave onder andere voor een verhoging van het metabolisme (stofwisseling) en een verbetering van de bloedcirculatie. Pijnlijk weefsel herstelt zich hierdoor en kan dus sneller genezen. Direct na de behandeling ontstaat er een pijnvermindering en een toename van de mobiliteit.

Kijk voor meer informatie of het het maken van een afspraak op onze website mtpfysiotherapie.nl


Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.