Tegenlicht Meet-up Future Fashion 18 april Bibliotheek Alphen

Op donderdagavond 18 april is er van 20.00 tot 21.45 uur een Tegenlicht Meet up over Future Fashion in de Bibliotheek Alphen aan den Rijn. Tijdens de week van het 2e hands textiel kunnen aanwezigen eerst kijken naar de uitzending van Tegenlicht en daarna met elkaar en gastspreker Femke van Gemert in gesprek over de wereldwijde kledingindustrie.

Iedereen die interesse heeft kan gratis binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.

Future Fashion
De Tegenlicht uitzending belicht het huidige systeem van ‘Fast Fashion’, waarbij de focus ligt op snelle productie tegen de laagste prijzen. Jaarlijks worden er 1000 miljard nieuwe kledingstukken geproduceerd. Een derde daarvan wordt nooit verkocht en uiteindelijk versnipperd en verbrand. Dit systeem is de veroorzaker van 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot. Er zijn ook creatieve denkers die zich bezighouden met de vraag hoe de mode kan veranderen met behoud van het plezier. In de aflevering die op 18 april in de Bibliotheek getoond wordt komen vijf pioniers aan bod die op vernieuwende wijze omgaan met kleding.

Gastspreker Femke van Gemert
Tijdens deze avond vertelt Femke van Gemert over haar visie op dit onderwerp. Nadat Femke jarenlang in de mode- en interieurwereld heeft gewerkt als ontwerper en trendforecaster, groeide het bewustzijn dat de overconsumptie van textiel te groot werd. Dit was het begin van haar carrière als beeldend kunstenaar; al haar werk heeft een sterke focus op de herwaardering en schoonheid van gebruikt en afgedankt textiel.

Meer informatie over de Tegenlicht meet-up is te vinden in de agenda op www.bibliotheekrijnenvenen.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.