Advertorial Economie

Embody Health helpt je van je schouderklachten af

Kantoorbaan? Last van pijn tussen de schouderbladen? Waar komt de pijn vandaan en wat kan je eraan doen? Er zijn diverse oorzaken waardoor je pijn tussen schouderbladen kunt voelen maar in de meeste gevallen ligt de oorzaak bij het aannemen van een verkeerde houding. Soms is de pijn het gevolg van een ongeval of trauma.

Het gebied rondom de schouderbladen is een belangrijk onderdeel in de ondersteuning van het bovenlichaam, de bovenarmen en de nek. Veel mensen hebben problemen rondom en pijn aan de schouders. Aangezien de schouders een essentieel onderdeel zijn in het bewegen van het bovenlichaam, zorgt een constante pijn tussen de schouderbladen ervoor dat deze beweeglijkheid belemmert wordt.

Onze armen vormen samen met het schouderblad het schoudergewricht. De grote spieren in onze schouders worden gezamenlijk de schoudergordel genoemd (specifieker de spiergroep rondom onze schouderbladen, het ravenbek bot en de sleutelbenen). Deze spiergroep verbindt onze schouderbladen aan onze ribbenkast. Deze spiergroep wordt in feite constant belast en de kans op irritatie ervan is dus groot. Als de spieren geïrriteerd  (overbelast) raken zul je pijn tussen je schouders gaan voelen. Overbelasting van deze spieren is de meest voorkomende oorzaak van pijn tussen de schouderbladen.

Om de pijn tussen de schouderbladen goed te kunnen behandelen, is het van belang om te weten wat de oorzaak is van de pijn tussen je schouderbladen. Een aantal veel voorkomende oorzaken die voor pijn tussen de schouderbladen zorgen zijn:
- Irritatie van de spieren en zenuwen door overbelasting van de schoudergordel. De spieren in de schoudergordel voelen stijf en pijnlijk aan, iets wat zich soms zelfs kan manifesteren in de nek. De belangrijkste oorzaak is over het algemeen een verkeerde en/of eentonige (werk)houding.
- Een hernia is een probleem met de tussenwervelschijven van de borstwervelkolom dat kan leiden tot pijn in het gebied tussen de schouders. De oorzaken van een hernia zijn slijtage door overbelasting of letsel als gevolg van een ongeluk.
- Brandend maagzuur kan een branderig gevoel achter het borstbeen geven, wat ook als pijn tussen de schouderbladen kan voelen.
- Hyperventilatie of stress zorgen vaak voor verkramping van de spieren tussen de schouderbladen. Spanning is nooit goed!

Als je dit soort klachten ervaart die langere tijd aanhouden is het verstandig om contact op te nemen met een professionele fysiotherapeut of chiropractor. Een fysiotherapeut zal kijken naar de spiergroepen die voor de klachten zorgen. Een chiropractor zal zich richten op fundamentelere problemen met de beweeglijkheid van de wervelkolom, de aangrenzende gewrichtsstructuren en het zenuwstelsel. Doormiddel van mobilisaties van de wervelkolom (ook wel bekend als ‘kraken’)en vele andere manieren kan de chiropractor het probleem in veel gevallen verhelpen.

Pijn tussen de schouderbladen verdwijnt niet vanzelf, dus het is van belang om een professional in te schakelen. In Alphen aan den Rijn vindt u gelukkig de beste chiropractor van Nederland!

Op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op via onze website of lees onze andere blogs.

Wil je direct een afspraak maken? Ga dan naar embodyhealth.nl/afspraak-maken of bezoek onze locatie in Alphen, op de Paradijslaan 30.


Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.