Advertorial Economie

Froot levert het lekkerste fruit voor op de werkvloer

Jeroen Beekman en Jan-Willem Hoek zagen twee jaar geleden een gat in de markt: fruit op de werkvloer laten bezorgen op abonnement basis. Samen sprongen zij in het diepe en begonnen zij Froot. In april 2017 begonnen zij met één busje, inmiddels rijden er tien rond in Nederland.

“We zagen dat werk en privé steeds meer samen komen op de werkvloer. De werkgevers willen steeds meer voor hun mensen doen, met alleen een lekker kopje koffie of thee red je het niet meer. Wij zijn toen samen gaan kijken naar gezonde snacks op het werk en zagen een kans liggen. Bij ons gaat het vooral om het stukje waarom de werkgever het wil doen, de presentatie van het fruit en natuurlijk de kwaliteit. We wilden echt wat goeds neerzetten”, vertelt één van de eigenaren Jan-Willem. 

Fruit op de werkvloer
Froot is niet de enige die fruit op de werkvloer levert maar zij doen het wel net even anders, vooral als het gaat om presentatie. “We zetten met de presentatie werknemers aan om een stuk fruit te pakken. We kunnen onze displays aanpassen op de huisstijl van het bedrijf. Als een werknemer ziek is sturen we een gratis beterschapspakket.”, aldus Jeroen. “We ontzorgen de werkgever ook op deze manier”.

Bezorgen
Froot begon met één busje en reed soms wel 600 kilometer op 1 dag om 8 kistjes fruit te bezorgen. “Tot we begonnen te groeien, in twee jaar tijd zijn we inmiddels gegroeid naar tien busjes! Zo kunnen we onze routes beter indelen en beter inspelen op de wensen van de klanten.”, vertelt Jan-Willem. Inmiddels bezorgt Froot door bijna heel Nederland.

In het begin deden Jeroen en Jan-Willem alles zelf. “We wisten niets van fruit inkopen maar doordat we vanaf het begin goede partners hadden hebben we een succes weten te maken van Froot. Kwaliteit en service is wat ons bindt aan de klanten en continu ons ding goed blijven doen.”, aldus Jeroen. “Persoonlijk contact vinden we ook erg belangrijk. De bezorgers zijn herkenbaar voor de klanten, het is altijd weer een feestje als ze het fruit komen bezorgen”.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Froot is sociaal en wil het milieu zo min mogelijk belasten. “Onze busjes zijn zuinig en co2 vriendelijk, ook scheiden we al ons afval volledig. We maken heel bewust keuzes die beter zijn voor het milieu. De kistjes en displays worden gemaakt door jongeren die een WSW-indicatie of een WAJONG–verklaring hebben.”, vertelt Jan-Willem. Fruit dat retour komt brengt Froot naar de Voedselbank of kinderboerderij.

Froot heeft een samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind waarbij zij Hotel Heppie ondersteunen met fruit voor de kinderen die daar een onbezorgde vakantie verdienen. Laatst heeft Froot nog een cheque overhandigd aan de stichting. Klanten kunnen bij hun sparen om deze doelen te steunen. “De ene keer doneren we geld aan organisaties maar soms leveren we ook een bijdrage door gratis fruit te leveren, zoals voor hotel Heppie”.

Toekomstplannen
“We streven naar landelijke bekendheid. Maar we willen wel organisch groeien en alles op een efficiënte manier doen.”, vertellen de mannen.

Heb jij interesse naar fruit op de werkvloer? Kijk dan op www.froot.nu

 


Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.