Haasbeek Herenhof geeft boek Door en door Alphen uit bij jubileum

Op maandag 12 november verschijnt het boek Door en door Alphen. Erik Jan Harmens en Sidney van Dijk interviewden tien Alphenaren over hun band met Alphen, onder wie burgemeester Bas Eenhoorn, rapper Brainpower en cabaretier Sanne Wallis de Vries. Haasbeek Herenhof geeft het boek uit ter gelegenheid van het 25-bestaan van de boek- en kantoorvakhandel.

Harmens en Van Dijk vroegen hun gasten een wandeling samen te stellen voor Door en door Alphen. Tijdens die voettochten tekenden zij persoonlijke en openhartige verhalen op en spraken de geïnterviewden over hun band met Alphen. Al snel merkten de auteurs dat er nog iets gebeurde: zij herkenden zichzélf in de verhalen. Toen Sanne Wallis de Vries over haar schoolmusicals vertelde, was het alsof zij zelf weer auditie deden voor hún schoolmusicals. Toen zij met Brainpower door de Ridderhof wandelden (de rapper werkte er vier jaar in een supermarkt), kochten Harmens en Van Dijk in gedachten bij Mister Ed weer een patatje met. De auteurs zijn jeugdvrienden die samen opgroeiden in de buurt rond het winkelcentrum.

Portretten, reportages en liefdesverklaringen
Door en door Alphen is meer dan een serie portretten. Het zijn verhalen en reportages uit een plaats waarvan het centrum door zijn inwoners ‘het dorp’ wordt genoemd. Het zijn wandelingen door de stad in het Groene Hart die op 9 april 2011 bij wijze van newsflash op CNN kwam. Voor de auteurs zijn het liefdesverklaringen aan de stad die weinig Nederlanders als de mooiste van het land zullen betitelen, maar waar zij zelf zo graag zijn. Gewoon tussen de Alphenaren.

Behalve met Bas Eenhoorn, Sanne Wallis de Vries en Brainpower wandelden en spraken Van Dijk en Harmens met Joost Schravendeel van de websites Alphens.nl en Alphen.nu, acteur Bas Keijzer, ondernemer Jan Zeeman, bestuurder Liesbeth Spies, Wim Koster van KOSTER verzekeringen, Ella Joumayl van wolwinkel Pingouin in de Ridderhof en de familie Haasbeek. Een bonte groep mensen die gemeen hebben dat zij zijn geïnspireerd door Alphen. Elk op zijn eigen manier.

Voor Door en door Alphen werkten auteur Erik Jan Harmens en journalist Sidney van Dijk samen met hun gezamenlijke jeugdvriend, de topontwerper Herman van Bostelen die de vormgeving voor zijn rekening nam, en de Alphense kunstenaar en fotograaf Cara Yuan. Het boek is geschreven in opdracht van Haasbeek Herenhof ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan. De Alphense boek- en kantoorvakhandel houdt ook een feestweek, van 10 tot en met 18 november. Het geeft een jubileumpostzegel uit. Bovendien zijn er tijdens de feestweek tal van andere acties en extra kortingen. De feestweek van Haasbeek Herenhof valt samen met het jubileum van winkelcentrum de Herenhof dat ook een kwart eeuw bestaat.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!