Hoogste punt voor woningen in Kerk en Zanen

Op dinsdag 12 november bereikten de sociale huurwoningen in KLOP III aan de Watermunt, Valeriaan, Veenpluis en Speenkruid in deelgebied KLOP III het hoogste punt. Op deze locatie bouwt aannemer BAM 80 sociale huureengezinswoningen in opdracht van wonenCen

“Ik ben zo benieuwd wie mijn buren zijn”
Niet alleen de bouwvakkers waren aanwezig bij de viering van het hoogste punt maar ook waren er veel nieuwe huurders. Zij raakten niet uitgepraat over de ruimte in hun nieuwe woning en hoe snel er wordt gebouwd. Maar natuurlijk waren zij ook heel benieuwd naar hun nieuwe buren. Een aantal van hen hebben al kennis kunnen maken.

Snel en goed bouwen
Nog geen drie maanden geleden werd de start van de bouw gevierd. Het is uitzonderlijk dat nu al het hoogste punt is bereikt. Dat komt door het W&R concept van BAM Woningbouw. W&R kent geen standaardwoning, maar een referentiewoning die als vertrekpunt dient bij elk uniek ontwerp. Daardoor gaat het ontwikkelen en bouwen snel, goedkoop, efficiënt en zijn de woningen bovendien van goede kwaliteit. De unieke uitstraling is ontworpen door ZEEParchitecten uit Amersfoort.

De planning is dat eind februari de eerste woningen worden opgeleverd. Dan krijgen de eerste huurders ook de sleutel. Hierbij is de corporatie nog wel afhankelijk van de aanleg van de nutsvoorzieningen en het weer, welke voor vertraging kunnen zorgen.

De woningen
De woningen hebben een ruime woonkamer en open keuken met drie of vier slaapkamers. Iedere woning heeft een achtertuin met berging en aan de voorkant van de woning een tuin of een plaatsje met een luifel. De woningen zijn energiezuinig. De buurt krijgt een levendig straatbeeld doordat de gevels van de woningen verschillend zijn. Zo krijgt iedere woning een eigen karakter.

Bouwplannen in de toekomst
De woningen in het deelgebied KLOP zijn voorlopig de laatste eengezinswoningen die wonenCentraal in Alphen aan den Rijn bouwt. Voor de komende jaren staan nog wel appartementencomplexen in de planning. Te weten: 128 appartementen in Lage Zijde op de locatie van de Nachtegaal- en Leeuwerikstraat en 112 appartementen op de locatie van hotel Toor, die we afnemen van Ballast Nedam.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.