Start renovatie 51 woningen in omgeving Javastraat

In opdracht van wonenCentraal start BAM Woningbouw met de renovatie van 51 huurwoningen in de Javastraat, Surinamestraat, Nassaustraat en Wilhelminalaan. De eerste werkzaamheden in de woningen start maandag 5 mei aanstaande. Een spannend moment voor de co

Van de 51 woningen zijn er  25 gebouwd in de jaren vijftig en 26 woningen in 1980. Dat betekent wonenCentraal niet overal dezelfde werkzaamheden uitvoert. Bewoners krijgen waar nodig onder andere een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Daarnaast investeert wonenCentraal in comfort en veiligheid.

Comfortabel en veilig wonen
WonenCentraal wil huurders in Alphen aan den Rijn een thuis bieden. Dat betekent vooral een woning waar mensen zich prettig en comfortabel in voelen. Bewoners in de Javastraat en omgeving waarbij  de gedateerde keuken, badkamer en/of toilet wordt vervangen, kunnen kiezen uit diverse kleuren en materialen voor de wand- en vloertegels, keukenkastjes en aanrechtbladen.

In de ‘oudere’ woningen verbetert de corporatie ook de mechanische ventilatie, komt er vloerisolatie in de kruipruimten en vindt reparatie of vervanging van houten vloeren in de woonkamer plaats. Bovendien krijgen deze woningen nieuwe kunststofkozijnen en kunnen bewoners tegen een huurverhoging voor: dakisolatie, spouwisolatie en HR++beglazing waar nu nog enkelglas zit. Hiermee kunnen zij hun energierekening verlagen. Dat betekent een verlaging van de woonlasten, vooral ook in de toekomst.

Nauwe samenwerking voor beter resultaat
Het renovatieproject in de Javastraat en omgeving is het derde project dat wonenCentraal in samenwerking met BAM Woningbouw uitvoert. De nieuwe manier van samenwerken draagt bij aan een effectiever en efficiënter proces tegen lagere kosten en een goede bewonerstevredenheid. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.