Twee projecten van start in Bentwoudpark Benthuizen

Op donderdag 11 december vieren Dura Vermeer Bouw Zuid West en Habeko wonen de start van de bouw van zeven eengezinswoningen “Benthoeve” en een wooncomplex met twaalf levensloopbestendige huurappartementen in Benthuizen. Ter gelegenheid hiervan verrichten

De eengezinswoningen en het wooncomplex voor Habeko wonen worden gerealiseerd aan de Esdoorn in het Bentwoudpark op het oude sportpark ‘Ons Erf’ in Benthuizen.

Wonen in Benthoeve
Dura Vermeer ontwikkelt en realiseert de zeven eengezinswoningen in een landelijke stijl, passend in de omgeving. De woningen bieden genoeg ruimte voor iedere bewoner met een woonoppervlak vanaf 113 m². Alle eengezinswoningen op één hoekwoning na zijn verkocht. De hoekwoning is te koop voor € 240.000,- v.o.n. In de zomer van 2015 worden deze woningen opgeleverd.

Levensloopbestendige appartementen
Met de nieuwbouw van de twaalf levensloopbestendige huurappartementen speelt Habeko wonen in op de woningbehoefte in Benthuizen. Het appartementencomplex krijgt een uitstraling van een grote landbouwschuur die aansluit bij het agrarisch verleden van Benthuizen. De appartementen hebben een woonoppervlak van 85 m² en twee slaapkamers. Dura Vermeer ontwikkelt en realiseert de appartementen in opdracht van Habeko wonen. De verhuur van de sociale huurappartementen start in januari 2015 via Woningnet Holland Rijnland.

Over Dura Vermeer Bouw Zuid West
Als ontwikkelende bouwer draagt Dura Vermeer Bouw Zuid West letterlijk en figuurlijk haar steentje bij aan de maatschappij. Vol betrokkenheid en bezieling. Met trots en met oog voor de mensen die er wonen en werken. Met de klantvraag helder op het vizier ontwikkelt en realiseert Dura Vermeer woonoplossingen voor elke fase in een wooncarrière: van starterswoning, appartement, standaard eengezinswoning en twee-onder-een-kapwoning tot vrijstaande woning.

Over Habeko wonen
Habeko wonen is dé corporatie voor de dorpse kernen in Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Benthuizen en Koudekerk aan den Rijn en biedt mensen een betaalbaar thuis. Voor jong tot oud, met en zonder zorg. Habeko wonen voelt zich verbonden met de gemeenschappen en wil ook graag verbindend werken door dorpse relaties te optimaliseren, maar ook door haar inzet voor de dorpse belangen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.