WonenCentraal renoveert 34 woningen Ruisdaelstraat

WonenCentraal is gestart met de renovatie van de overige 34 woningen in de Ruisdaelstraat en Vermeerstraat. De ongeveer 60 jaar oude woningen worden zowel van buiten als van binnen volledig opgeknapt. In 2012 heeft wonenCentraal al 54 huurwoningen in de Ruisdaelstraat en omgeving gerenoveerd.

In opdracht van wonenCentraal voert Blanksmabouw de renovatie uit. Op het programma staan nieuwe keukens, badkamers, toiletten, riolering, mechanische ventilatie, nieuwe buitendeuren en een aantal isolatiemaatregelen.

Isolatiemaatregelen
WonenCentraal vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan lagere woonlasten voor haar klanten. Zo krijgen de 34 huurwoningen nieuwe isolerende (HR++) beglazing, dakisolatie en gevelisolatie aan de buitenkant (thermosteen). Door deze isolatiemaatregelen wijzigt het energieniveau van G naar gemiddeld C. Hiermee kunnen de bewoners een verlaging van de energierekening bereiken. Dat betekent een verlaging van de woonlasten, vooral ook in de toekomst. Bewoners betalen daarom een deel mee via een huurverhoging.

Bewonerskeuze
Bewoners hebben eerder in een modelwoning kleuren kastjes en tegelwerk uitgekozen voor de keuken-, badkamer- en toiletvernieuwing. Daarnaast konden zij kiezen uit aanvullende opties, zoals een verlengd aanrechtblad, extra onder- en/of bovenkastjes en een thermosstatische douchemengkraan tegen een eenmalige bijbetaling.

Bewoners blij met fase 2
De meerderheid van de bewoners uit deze 34 huurwoningen stemden in eerste instantie in 2012 niet in met een renovatie van hun woning. Daarom zijn hun woningen in 2013 niet meegenomen. Na het mooie resultaat bij de andere woningen vroeg een aantal bewoners of wonenCentraal hun woning alsnog wilde renoveren. Daarom heeft wonenCentraal in 2013 het renovatievoorstel weer aan de huurders gestuurd. Deze keer stemde bijna 80% in met de isolatiemaatregelen en de daarbij behorende huurverhoging. Daarom gaat wonenCentraal nu alsnog alle woningen renoveren. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.