Bouw van woningen aan Thorbeckeplein is gestart

Op 17 maart startte de bouw van het nieuwe Thorbeckegebouw in Alphen aan den Rijn. Directeur-bestuurder van wonenCentraal, Rob Donninger, wethouder van As en directeur Hans Meurs van Vorm sloegen met behulp van de leden van de klankbordgroep de symbolische eerste paal in de grond. WonenCentraal geeft hiermee de aftrap van de bouw van in totaal 340 sociale huurwoningen in het Stadshart van Alphen aan den Rijn.

In het nieuwe Thorbeckegebouw komen 66 moderne driekamerwoningen met onder andere uitzicht op het nieuwe haventje en Thorbeckeplein. De woningen zijn lekker ruim: de grootte varieert van 79 tot 97m2. Alle woningen hebben een eigentijdse keukeninrichting, badkamer en toilet. De nieuwe woningen staan straks in het vernieuwde centrum dichtbij winkels en het openbaar vervoer. De woningen worden in juni 2016 opgeleverd.

Sociale verhuur
WonenCentraal biedt mensen met een laag inkomen een thuis in Alphen aan den Rijn. Normaal gesproken zouden deze nieuwe woningen minimaal € 900,- per maand kosten. WonenCentraal verhuurt de woningen echter sociaal en niet commercieel. De maandelijkse huur van de woningen ligt daarom tussen de €524, - en de €710, -.

Nog twee nieuwbouwprojecten
WonenCentraal bouwt in het plangebied Lage Zijde nog 129 sociale huurwoningen. WonenCentraal start in mei met de bouw van de eerste 79 woningen op de plek van de voormalige Emmaschool. Zodra deze woningen klaar zijn, verhuizen de huurders met een vast huurcontract uit de Nachtegaalstraat en Leeuwerikstraat naar de nieuwbouw. Vervolgens worden die woningen gesloopt en start in 2017 de bouw van de resterende 50 woningen.

Daarnaast gaat wonenCentraal in het Stationsgebied, waar vroeger hotel Toor stond, nog eens 145 nieuwe sociale woningen verhuren. Ook de nieuwbouw van deze woningen start in mei dit jaar.

Wonen in het Thorbeckegebouw. Een goed idee?
Inschrijven voor de nieuwe woningen in het Thorbeckegebouw kan nog niet. Dat kan een half jaar voor de oplevering van de woningen. Herhuisvesters uit de Nachtegaalstraat en de Leeuwerikstraat mogen als eerste een woning uitkiezen. Daarna hebben overige huurders van wonenCentraal voorrang. Alle informatie over de woningen en de huurvoorwaarden zijn te vinden op: www.wonencentraal.nl/nieuwbouw. Daar kunnen geïnteresseerden zich ook abonneren op het gratis nieuwbouwjournaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.