Onderzoek naar woningbouw in Alphense Gnephoek

De gemeente laat onderzoek doen naar nieuwe woningbouwlocaties in en rond de stad om de vraag naar stedelijk wonen op te vangen. In de kernen blijkt voldoende mogelijkheid om de vraag naar woningen daar op te vangen. Dit ligt anders voor Alphen aan den Rijn.

De vraag naar woningen in een stad blijft groeien, ook vanuit de regio om ons heen. De stad Alphen biedt te weinig mogelijkheden om deze toenemende vraag naar stedelijke woningen op te vangen. De vraag is: welke locaties in en rond de stad zijn geschikt om in deze woningbehoefte te voorzien?

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, wordt in de Gnephoek een nieuwe woonwijk van zo'n 10.000 huizen gebouwd. De gemeenteraad wil echter eerst dat onderzoek uitwijst dat de Gnephoek inderdaad de meest geschikte locatie is. De andere locaties die worden onderzocht zijn het gebied ten noorden van de Ridderbuurt, het Steekterweggebied, het gebied ten noorden van de Heuvelweg en de Alphense Polder (Oostkanaalweg).

De resultaten van het onderzoek zullen zo mogelijk voor de zomer 2017 worden opgeleverd. Op basis daarvan zal vervolgens de bevolking van Alphen aan den Rijn bij de uitkomsten van de verkenning betrokken worden en kan het college daarna een voorstel aan de raad voorleggen. De raad kan aan de hand daarvan zijn besluit over nieuwe woningbouwlocaties nemen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.