Nieuws

« Vorige - Volgende »

Twee nieuwbouwcomplexen langs spoor in 'De Staart'

14 november 2017 - 16:30  •  reacties

Twee nieuwbouwcomplexen langs spoor in De Staart

Alphen aan den Rijn - Met de aankoop kan Tetteroo de twee gebouwen, met in totaal 98 koopappartementen, gaan realiseren langs het spoor in Alphen aan den Rijn. "Er is nog steeds een enorme behoefte aan dit soort woningen in Alphen", meldt wethouder Gerard van As. De prijzen van de appartementen komen te liggen tussen de 200.000 en 400.000 euro.

Tetteroo heeft ook de eerdere blokken langs het spoor aan de Aziëlaan gebouwd; La GaRe (blok 27), La Couchette (blok 28) en Le Coupé (blok 29). In uiterlijk sluiten de nieuw te bouwen gebouwen aan op de lijn die Tetteroo heeft ingezet met de bouw van deze drie appartementencomplexen.

Milieuprestaties
Bij elk gebouw worden eisen gesteld aan de milieuprestaties, bijvoorbeeld over een goed ventilatiesysteem voor de juiste balans in luchtkwaliteit, comfort en energieprestatie van gebouwen en een goede isolatie voor meer comfort en lagere energiekosten. Tevens zullen zonnepanelen op de daken worden geplaatst.

Masterplan
De nieuwbouw draagt bij aan de realisatie en uitvoering van het masterplan 'Stationsomgeving'. Deze komt daarmee weer een stap verder. 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn