Twee nieuwbouwcomplexen langs spoor in 'De Staart'

In 'De Staart' langs het spoor in Alphen aan den Rijn worden nog twee appartementencomplexen gebouwd. Het college heeft besloten om de grond, die nodig is voor het bouwen van 'bouwblok 30 en 31' in de stationsomgeving, te verkopen aan Tetteroo Bouw & Ontwikkeling B.V..

Met de aankoop kan Tetteroo de twee gebouwen, met in totaal 98 koopappartementen, gaan realiseren langs het spoor in Alphen aan den Rijn. "Er is nog steeds een enorme behoefte aan dit soort woningen in Alphen", meldt wethouder Gerard van As. De prijzen van de appartementen komen te liggen tussen de 200.000 en 400.000 euro.

Tetteroo heeft ook de eerdere blokken langs het spoor aan de Aziëlaan gebouwd; La GaRe (blok 27), La Couchette (blok 28) en Le Coupé (blok 29). In uiterlijk sluiten de nieuw te bouwen gebouwen aan op de lijn die Tetteroo heeft ingezet met de bouw van deze drie appartementencomplexen.

Milieuprestaties
Bij elk gebouw worden eisen gesteld aan de milieuprestaties, bijvoorbeeld over een goed ventilatiesysteem voor de juiste balans in luchtkwaliteit, comfort en energieprestatie van gebouwen en een goede isolatie voor meer comfort en lagere energiekosten. Tevens zullen zonnepanelen op de daken worden geplaatst.

Masterplan
De nieuwbouw draagt bij aan de realisatie en uitvoering van het masterplan 'Stationsomgeving'. Deze komt daarmee weer een stap verder. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.