Open Huis: kluswoningen statushouders in Boskoop

Aanstaande zaterdag 25 november van 13.00 tot 15.00 uur is er een Open Huis in het voormalig schoolgebouw aan de Wilhelminalaan 7 in Boskoop. Voor dit gebouw zijn drie kluswoningen beschikbaar voor statushouders die ouder zijn dan 21 jaar. Een kluswoning is een stukje van het schoolgebouw dat je zelf gaat verbouwen tot je eigen huis.

Het project is een initiatief van Stichting Fundering, een maatschappelijke stichting die kluswoningen beschikbaar stelt voor groepen die lastig toegang hebben tot een koopwoning, bijvoorbeeld statushouders. 

Eerst huren, dan kopen
De statushouders huren de woning eerst van Fundering voor een sociale huurprijs. Zodra ze een permanente verblijfstatus en voldoende inkomen hebben, kunnen zij de woning kopen. Voor de verbouwing van kluskavel tot volwaardige woning stelt Fundering een klusbudget ter beschikking. Daarnaast is er advies en begeleiding vanuit de stichting, die onafhankelijk van de overheid en zonder subsidie opereert. Doel is dat de statushouders door het klussen aan hun ‘eigen’ woning sneller integreren, waardoor de stap naar werk en een succesvolle toekomst ook sneller zijn gezet.  

Het project bestaat in totaal uit zes kluswoningen. De overige drie kluswoningen zijn inmiddels allemaal verkocht door het bedrijf Steenvlinder waarmee Fundering samenwerkt.  Het schoolgebouw wordt eerst klusrijp gemaakt, zodat de klussers zonder problemen kunnen starten in hun kavel. Naar verwachting kunnen de deelnemers in september 2018 beginnen met bouwen.

Maarten van Oosterom, projectcoördinator van Fundering: “We hebben al veel enthousiaste reacties gehad op het concept en we zijn nu actief op zoek naar ondernemende statushouders uit de gemeente Alphen en omgeving, die de kans willen grijpen in een eigen woning te willen investeren zonder direct een hypotheek nodig te hebben.”

Kom kijken!
Ben of ken jij iemand die geïnteresseerd is in het project van Fundering? Kom dan naar het Open Huis op zaterdag 25 november tussen 13:00 en 15:00 uur aan de Wilhelminalaan 7 in Boskoop. Tijdens het Open Huis zijn medewerkers van Fundering aanwezig. Zij kunnen je precies vertellen hoe het proces straks gaat werken en voor wie het geschikt is. 

Bekijk meer informatie via deze link.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.