Ook in 2018 gaat herontwikkelen van Lage Zijde door

In 2017 is er weer enorm veel gebeurd aan de Lage Zijde in Alphen aan den Rijn. Het Nutsgebouw heeft haar deuren geopend, de bruggen over de Kromme Aar zijn af en ook het haventje en de vlonder liggen er strak bij.

De nieuwe bewoners van de Lage Zijde betrekken langzaamaan hun nieuwe woning. Dit geldt voor de appartementen van het blok Rijnzijde Noord aan de Hooftstraat, maar - met enige vertraging- zullen ook de bewoners aan de W.M.C. Regtstraat, onderdeel van de Triangel, volgende maand hun nieuwe woning kunnen betrekken. 

In de tweede week van het nieuwe jaar starten de werkzaamheden in de Hooftstraat. Gedurende circa vier weken worden de wel bekende 'Lage Zijde klinkers' gelegd. Tijdens de werkzaamheden blijft de straat bereikbaar en open voor voetgangers en fietsers. Vanaf begin februari zal ook de W.M.C. Regtstraat voorzien worden van nieuwe bestrating.

Blijven bouwen
Ook in 2018 staat er nog veel te gebeuren in het stadshart Lage Zijde. Zo is inmiddels begonnen met de bouw van bouwblok 6, De Stadspoort. Eveneens wordt volgend jaar de start van de bouw van de nieuwe bibliotheek met parkeergarage, fietsenstalling en gemeentearchief verwacht.

Als eerste staat op de lijst het opleveren van de woningen in de Triangel en het inrichten van de openbare ruimte van het Thorbeckeplein.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.

Blog Sport gisteren 11:01

ARC moet stevig aan het werk zaterdag tegen BOL

Bijna alle amateurvoetballers mogen van een lang paasweekeinde genieten. Alleen degenen die in het eerste elftal van ARC spelen moeten aan de bak. En stevig ook, want voor hen staat in Broek op Langedijk een uitermate belangrijke wedstrijd tegen BOL op de rol.