Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ontwikkelingen rond Alphense Rijnhaven gaan hard

30 augustus 2018 - 17:04  •  reacties

Ontwikkelingen rond Alphense Rijnhaven gaan hard

Alphen aan den Rijn - Aan de oostkant van de inmiddels gezellig drukke Rijnhaven worden woningen gebouwd. De appartementen bij winkelcentrum De Baronie waren de eerste en staan er al een tijdje.De plannen voor DOK2024 zijn in een vergevorderd stadium. Pal naast de voormalige PTT-toren komen appartementen direct aan de haven met in ieder geval allemaal uitzicht op het water. Binnenkort worden hier appartementen in een naastgelegen gebouw aan toegevoegd. DOK2024 is in de verkoop en wordt in 2019 gebouwd.

Ook de plannen voor het Havenhuys, een project van Green Real Estate de eigenaar van De Baronie, zijn in een vergevorderd stadium. Green bouwt aan de kop van de haven moderne appartementen en luxe penthouses in een duurdere prijsklasse.

De meest recente ontwikkeling is de bouw van drie complexen aan de rand van Rijnhaven-Oost. Onder de naam De Harmonie wordt het terrein van voorheen Wolters/Kluwer/Samsom na tien jaar gesteggel dan toch bebouwd. Het is de bedoeling dat in het eerste complex huurappartementen komen voor het middensegment.

De Werf
Op De Werf aan de westkant van de haven zijn verschillende bedrijven, ambachtslieden en kunstenaars gevestigd die gebruik maken van de oude fabriekshallen. Sloepenbouwer Wester-Engh vestigt hier een werf en beheert de havenfaciliteiten. Er zijn ligplaatsen voor kleine boten. Er is een winterstalling en er zijn reparatieplekken voor de huurders. Er is een havenkantoor en er is een toiletgebouw. Via de website Haven aan den Rijn kan voor ligplaatsen worden ingeschreven. Naast de vaste plaatsen zijn er ook passantenplaatsen. En, er is een aparte steiger voor historische schepen aan de oostkant van de haven. 

Fotograaf: Alphens EV