Geen verkoop sociale huurwoningen aan investeerders

De gemeente Alphen aan den Rijn is van plan om geen sociale huurwoningen meer aan het bestand te onttrekken. Om dit te bereiken gaat wethouder Gerard van As in gesprek met onder meer Holland Rijnland over de regionale afspraken.

Nu is het zo dat sociale huurwoningen gehuurd kunnen worden door mensen die binnen Holland Rijnland voldoende inschrijvingstijd hebben. Daarnaast worden sociale huurwoningen aangekocht door beleggers en investeerders die er niet zelf gaan wonen. De reden is een goed verdienmodel, de oorzaak ligt in de gespannen woningmarkt.

Het regionale samenwerkingsverband Holland Rijnland is bezig met een nieuwe verordening. De wethouder wil vooralsnog wachten op deze verorden, omdat deze bijna klaar is. Vervolgens wordt de verordening ter inspraak gelegd en kunnen er bezwaren worden ingediend. Daarna mag de Alphense gemeenteraad een oordeel vellen, evenals de andere gemeenteraden in de regio Holland Rijnland.

Van As is sinds 2014 in gesprek met Woonforte en andere aanbieders in de gemeente. "Woonforte heeft sindsdien circa 1400 sociale huurwoningen gerealiseerd. Op dit moment hebben we een tekort aan nieuwe locaties en er is een tekort aan arbeidskrachten in de bouw", meldt de wethouder. "Daarnaast moeten er ook woningen in andere prijsklassen worden gebouwd." Zo moet het Aarplein in de dure sector worden ontwikkeld om het grote aantal sociale huurwoningen rond het Thorbeckeplein te betalen.

Maandag 5 november is in het Alphense gemeentehuis een grote woonconferentie van 17.00 tot 20.00 uur. Daar staat vooral de vraag centraal hoe de gemeente op een innovatieve en onorthodoxe manier toch meer geschikte woningen voor alle woningzoekenden kan bouwen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.