Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphen akkoord met huisvestingsverordening

2 februari 2019 - 15:48  •  reacties

Alphen akkoord met huisvestingsverordening

Alphen aan den Rijn - Holland Rijnland, het regionale samenwerkingsverband waar Alphen aan den Rijn deel van uitmaakt, heeft de huidige huisvestigingsverordening aangepast. Omdat veel gemeenten veel meer willen wijzigen, wordt het komende jaar onderhandeld over hoe dat dan zou moeten. De regionale huisvestingsverordening gaat over de verdeling van sociale huurwoningen, doelgroepenbeleid en hoe om te gaan met urgent woningzoekenden.

In de gemeente Alphen aan den Rijn is de afgelopen jaren veel gebeurd. Kantoorpanden zijn omgebouwd naar woningen voor vooral starters en urgente doelgroepen. Sociale huurwoningen zijn nieuw gebouwd in het Stadshart Lage Zijde en in de Stationsomgeving. Voor nieuwbouwlocaties geldt een minimaal aandeel voor sociale huurwoningen van 25 procent.

Wethouder Gerard van As wil wel sociale huurwoningen bouwen, maar heeft te maken met een gebrek aan locaties, weinig medewerking van de provincie Zuid-Holland en steeds meer druk door veel nieuwe doelgroepen. “Er is woningnood vooral voor lage en middeninkomens”, zegt de wethouder. “Woonforte wil graag bouwen en heeft daar ook het geld voor, maar zonder locaties kan dat niet.”

 

Fotograaf: Alphens EV