Verhuizing woningen Prins Hendrikstraat: morgen is het zover!

8 februari wordt de 2-onder-1-kap woning aan de Prins Hendrikstraat in zijn geheel verplaatst naar een nieuwe locatie, 60 meter verderop in dezelfde straat. Een bijzonder project waar veel expertise op het gebied van grond-, weg-, en waterbouw bij komt kijken.

De eigenaren van de woning zijn blij met hun woning en willen er graag blijven wonen zolang er op de huidige locatie nog geen nieuwbouw is gerealiseerd. Ze hebben echter behoefte aan een aangepaste woning en grote kelderruimte. Om die reden is er voor deze bijzondere oplossing gekozen. Om de bestaande woning te slopen zou dat kapitaal vernietiging te weeg brengen, en er zou 650 ton bouw en sloopafval geproduceerd worden. Deze punten hebben zwaar mee gewogen in het besluit van de bewoners om de woning te verplaatsen. Naar verluidt laat de eigenaar op de vrijgekomen plek naast een nieuwe woning ook een garage bouwen voor een bijzondere autoverzameling.

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door P. van ’t Wout Vijzel- en Funderingstechnieken uit Waddinxveen. Zij zijn gespecialiseerd in het verplaatsen van verschillende objecten. Zo hebben zij al eerder een monumentale woonboerderij verplaatst in het Gelderse Lent. De boerderij moest 800 meter worden verplaatst omdat het plaats moest maken voor een nieuwe autosnelweg. Maar een huis verplaatsen midden in een woonwijk is toch wel een echte primeur. De bewegingsruimte is heel beperkt, daarom zal er gebruik worden gemaakt van speciale transportwagens. Deze zijn zeer precies te besturen en daarmee uitermate geschikt voor het manoeuvreren in krappe ruimtes. Het verplaatsen van de woningen zal ongeveer een halve dag duren en begint om 09.00 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!