Serious Music Alphen na vijf jaar nog vol ambitie!

Serious Music is 5 jaar geleden begonnen als een initiatief van de Alphenaren Lenne Huisman en Hans van Oosten, die graag hun liefde voor de 'betere' pop/rockmuziek -en dan met name de progressieve rock- wilden delen met andere belangstellenden. Het Kasteel bood hen de mogelijkheid om in het grote café cd’s en dvd’s te draaien op zondagmiddagen; zo ontstond het Serious Music Café Alphen met een trouwe groep bezoekers.

Na een paar maanden was er een eerste live optreden van enkele progrock-muzikanten; de grotere opkomst was opvallend en dat inspireerde Lenne en Hans om het accent te verleggen naar live muziek. Het Alphense café Under The Bridge bood daarvoor een geschikt podium. De aanpak van Serious Music Alphen bleek ook aan te slaan bij grotere progrock bands, waarvoor het café echter veel te klein was. De stap naar een groter podium werd gemaakt door de samenwerking met Parktheater. Met de hulp van Alphense sponsors werd daar in 2011 het eerste avondvullende 'Serious Music Event' georganiseerd met de bands Awakening en Mangrove en de singer/songwriter John C Fraser. De avond werd een groot succes en bleek het begin van een fraaie reeks concerten in het Parktheater.

Inmiddels zijn daar meer dan 20 concerten georganiseerd, waaronder 4 events, met sinds vorig jaar ook ‘grote’ internationale bands, waaronder Galahad. Ook trad de Australische singer/songwriter Toby Beard inmiddels al twee keer op in Alphen. De concerten van Serious Music Alphen hebben inmiddels landelijke uitstraling en de bezoekers komen uit heel Nederland; in de vakpers wordt de goede organisatie en unieke sfeer in het Parktheater geroemd.

Sinds vorig jaar zijn de activiteiten van Serious Music Alphen ondergebracht in een stichting en ontvangt het bijdragen van het nieuwe Alphens PopPlatform. Serious Music is ook (gratis) concerten in Under The Bridge blijven organiseren. Zo werd het afgelopen jaar een ‘award’ voor de beste regionale singer/songwriter georganiseerd, waarvan de voorronden in het café plaatsvonden. De grote finale in Parktheater (in april) werd gewonnen door de talentvolle Robin Haijes uit Benthuizen en zij mocht als hoofdprijs een professionele studio-opname maken.

Grote plannen voor het komende seizoenSerious Music Alphen heeft ook weer grote plannen voor het komende seizoen. Op 26 september wordt al weer het vijfde Serious Music Event georganiseerd met 2 internationale progrockbands: Comedy of Errors (Schotland) en Franck Carducci (Frankrijk). Maar er zijn voor 2014-2015 meer concerten voorzien, die een prominente plek in het programma van Parktheater innemen. Bijzondere vermelding verdienen de concerten van PBII, die met hun voorstelling '1000 wishes' aandacht vragen voor de kankerbestrijding en de netto opbrengsten worden geschonken aan Kika, het kleurrijke muziekspektakel Mayra Orchestra en de wereldberoemde classic rock van Wishbone Ash.

Serious Music Alphen heeft de afgelopen jaren alle grotere progrock bands uit Nederland op haar podium gehad; nu Serious Music komend voorjaar jaar 5 jaar bestaat, vinden Lenne en Hans het tijd voor jubileum-cd met overzicht van de Nederlandse progrock. Het maken van zo’n overzicht is –gezien alle belangen- geen eenvoudige klus, maar met het opgebouwde krediet bij de bands hopen Lenne en Hans dit te kunnen realiseren. Maar ook het idee om met de stichting een eigen muziekcafé en cd-winkel in Alphen te starten leeft nog steeds. Als het aan Hans en Lenne ligt gaan in Alphen Alphen dus nog veel horen van Serious Music Alphen!

Foto: Lenne en Hans met de Australische singer/songwriter Toby Beard (optreden 2013)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.