Wishbone Ash in Parktheater: muzikale droom komt uit

"Wishbone Ash in het Parktheater in Alphen. Dit had ik niet durven dromen", aldus Hans van Oosten. Hans is een van de initiatiefnemers van Serious Music Alphen dat al jaren met veel succes rockconcerten organiseert in het Parktheater. Al vele bands traden daar op, maar de band waarvan Hans al jaren grote fan is, nog niet. 

Hans volgt de band al ruim 40 jaar. "Het is begonnen met 'Argus' uit 1972, die destijds werd uitgeroepen tot 'Best rockalbum of the year' in Engeland", aldus Hans. Wat hem vooral aansprak was de dubbele gitaarbezetting in combinatie met mooie melodieën en afwisselend sfeervolle én stevige sound van de band. Het eerste concert dat Hans bezocht was in 1978 in de 'Beynes Hal' in Haarlem met als voorprogramma Gordon Giltrap Band. In april 1983 was de band ook in Alphen met een optreden in het Kasteel. "Vanaf 1998 ben ik weer jaarlijks de concerten gaan bezoeken", aldus Hans. "Vanaf toen is het verzamelen van cd's van deze band begonnen".

Op dit moment heeft Wishbone Ash 25 unieke albums uitgebracht. Hans heeft hiervan inmiddels meer dan 140(!) verschillende cd's in zijn verzameling en daarnaast nog een aantal albums op vinyl en dvd. "De cd 'Live at Chicago', die in '92 is uitgebracht heb ik 12 keer, allemaal in verschillende hoezen". Ook heeft Hans er Japanse exemplaren (mini lp cd formaat, SHM cd's en SACD).

"Eigenlijk is een optreden van Wishbone Ash in Parktheater een onhaalbare zaak voor ons gezien de beperkte capaciteit met maar 200 stoelen", aldus Hans. De band speelt normaal in zalen vanaf zo’n 450 bezoekers, maar Hans heeft het management van de band zelf benaderd en weten te overtuigen. "Ze willen voor Serious Music Alphen graag een uitzondering maken om ervaring op te doen met een optreden voor 'zittend publiek' in een theater", zo weet Hans, "maar ook de mooie locatie en goede reputatie van Serious Music speelden een belangrijke rol."

Met een garantie van PopPlatform Alphen durfde Serious Music Alphen het aan het contract met deze band te sluiten. "Gelukkig is de belangstelling heel groot", zo besluit Hans, "en dat laat zien dat de band na zoveel jaren nog velen aanspreekt". Het concert is op maandag 9 februari as vanaf 20.30 uur in het Parktheater. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via www.park-villa.nl/parktheater.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek vandaag 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater vandaag 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.