Kerstvoorstelling Productiehuis Alphen wordt ook kinderboek

Werk je aan een kerstvoorstelling, blijkt in het script ook een kinderboek verstopt te zitten. Via Stichting voor de Kunst wordt nu geld ingezameld voor het kinderboek De Ezel van Os, dat regisseur Mark Boode vlak voor de jaarlijkse kerstvoorstelling van PA wil uitbrengen. Mark Boode ontwikkelt dit jaar de kerstvoorstelling van PA die de naam 'The Chriz' draagt en het belooft een fantastische familievoorstelling te worden.

Het is december. Alisia wil schaatsen, maar haar ouders hebben hun handen vol aan de voorbereiding van kerst. Als Alisia hierover klaagt, komt het hele huis tot leven. De garde, een kreeft, een wijnfles en noem maar op. Alisia belandt in wereld achter Kerstmis. Daar gaat dit jaar alles verkeerd. De herders zijn de weg kwijt, de engel is te laat en Maria wil een normaal kind, het liefst een meisje. Alisia ontmoet Koning Ezel van Os en reist naar de Chriz om alle problemen op te lossen. Maar ook de Chriz heeft dit jaar een beetje hulp nodig.

In The Chriz, een sprookjesachtige voorstelling spelen ruim 20 acteurs en 30 sprekende poppen. PA wil met de voorstelling het traditionele kerstverhaal opnieuw betekenis geven. Met steun van het artistieke team van PA besloot Mark Boode om hierbij ook een kinderboek te maken zodat ook dit verhaal doorverteld kan worden. De illustraties bij de tekst worden gemaakt door theatermaker en vormgever Jasper de Bruijn.

Omdat het uitgeven van een boek niet binnen de doelstellingen en het budget van het productiehuis valt, adviseerde de regisseur om Stichting voor de Kunst een crowdfunding actie te starten. PA steunt Mark Boode hierin.

Voor een donatie van 30 euro krijgen donateurs het boek al vóór 1 december thuisgestuurd. Wie meer doneert wordt beloond met een voorleessessie, kaartjes voor de voorstelling, een theaterworkshop voor kinderen of een schrijfworkshop voor volwassenen. De actie loopt tot half oktober. Dat is de deadline voor de drukker.

Meer informatie over de crowdfunding actie is te vinden op de website van Stichting voor de Kunst: www.voordekunst.nl. De kerstvoorstelling The Chriz van Productiehuis Alphen is te zien van 19 t/m 26 december 2015 in het Parktheater Alphen aan den Rijn. Voor meer informatie over de voorstelling kunt u kijken op www.stichtingpa.nl. Kaartjes zijn nu al te koop via het Parktheater www.parkvilla.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.