Nieuws

« Vorige - Volgende »

Stichting opgericht voor behoud van de Adventskerk

8 februari 2016 - 15:04  •  reacties

Stichting opgericht voor behoud van de Adventskerk

Alphen aan den Rijn -

Zij hebben de handen ineengeslagen om met behulp van de Alphense samenleving én alle ondernemers van Alphen aan den Rijn de Adventskerk met orgel en interieur financieel te ondersteunen. Dit willen ze gaan doen door het organiseren van concerten en andere evenementen, vrienden te maken via het vriendenprogramma, sponsoren te werven én door het kerkgebouw met haar multifunctionele ruimtes te verhuren. 

"De kerk verkeert in een redelijk tot goede staat van onderhoud. Desondanks zijn er op middellange termijn grote bedragen nodig voor het onderhoud. Deze stichting hoopt met haar activiteiten en lokale contacten gelden te genereren die alleen bestemd zijn voor de instandhouding van het kerkgebouw," aldus Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting.

Een selecte groep ambassadeurs met onder andere burgemeester Liesbeth Spies, ondernemer Jan Zeeman, voormalig fractievoorzitter 1e Kamer Joop van den Berg, ondernemer Wim Tuijn, predikant Schenderling en voorzitter van de VOA Eric Carree, helpt de stichting met het uitdragen van haar boodschap.

In april dit jaar is het 100 jaar geleden dat het toenmalige kerkgebouw is afgebrand. Ter herdenking en bovendien als officiële start van de activiteiten van de Stichting organiseert zij op 23 april o.a. een uniek ‘Brandconcert’. Hierover wordt binnenkort meer bekend gemaakt.

Fotograaf: Josh Walet
Adventskerk.'
Adventskerk

Mooie kerk in het hart van het centrum.