Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kunst over dichter Bloem te zien in theater Castellum

11 januari 2017 - 14:07  •  reacties

Kunst over dichter Bloem te zien in theater Castellum

Alphen aan den Rijn - Er zijn achttien professionele en zeven vrijetijds kunstenaars die in diverse disciplines gewerkt hebben, zoals beeldhouwen, fotografie, grafiek, schilderijen, digitaal beeld, edelsmeden en keramiek.

De organisatie van de sta-art projectgroep 'Dichter bij Bloem' heeft de kunstenaars uitgedaagd om het werk van J.C. Bloem te verbeelden en hen geen verdere restricties gegeven. Dit heeft geresulteerd in een gevarieerd aanbod van werken - van klein tot groot, van ingetogen tot uitbundig, van kleurrijk tot somber.

De bezoeker zal ook een stem uit kunnen brengen op zijn favoriete kunstwerk. Het werk met de meeste stemmen zal een publieksprijs ontvangen. Stemmen kan tot en met 26 februari, de winnaar wordt tijdens het 'Festival van mooie woorden' in theater Castellum bekend worden gemaakt. Tevens zal dan bekend worden gemaakt welk werk is geselecteerd om door de gemeente Alphen te worden aangekocht.

De opening van de expositie wordt op zaterdag 21 januari om 16.00 uur verricht door burgemeester Liesbeth Spies. De expositie is te zien tot 10 maart 2017.

Fotograaf: Josh Walet
Theater Castellum.'
Theater Castellum

Voor een compleet avondje uit!