Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vier het Voorjaar bij museumpark Archeon!

20 maart 2017 - 13:17  •  Archeon  •  reacties

Vier het Voorjaar bij museumpark Archeon!

Alphen aan den Rijn - In het Romeins Museum is een expositie evenals in het Romeinse Badhuis. Mis de kans niet op kijkjes achter de schermen als alle ‘bewoners’ in het museumpark druk bezig zijn met o.a. het bakken van de voorjaarsbroodjes en het gereedmaken van alle locaties!

De broeders zingen de Gregoriaanse liederen en in de middeleeuwen kan iedereen meedoen met de stoere zwaardgevechten en het boogschieten. Het hoogtepunt van de dag is natuurlijk Jannes de Goochelaar met zijn magische show Tijd-Tovenarij in het middeleeuwse Klooster. Een show voor jong en oud.

Van Caesar tot Constantinopel
'From the Rich, the Poor and the Famous' is in de weekenden tot en met 26 maart te zien in het heerlijk warme Romeinse Badhuis. De leuke en leerzame expositie is in het winterseizoen van Museumpark Archeon een van de mooiste attracties. Als extra activiteiten zijn er een kinderknutselklas, een fotobooth voor een familieportret in toga en soldatenkleren voor de kinderen om te passen. 

Sluit de dag feestelijk af:Pannenkoekenhuis het Klooster is elke zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Nieuw en vanaf a.s. zondag is de 'Pizza en Pollo' in de Romeinse Herberg, Vanaf 16.00 uur gratis entree en vanaf 17.00 uur genieten van de Pizza en Pollo met feestelijk vermaeck. 

Zomerseizoen
Op zaterdag 1 april begint officieel het nieuwe zomerseizoen. Archeon is dan van dinsdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur open voor alle bezoekers. Het eerste evenement van het nieuwe seizoen vindt plaats in het Paasweekeinde. Op Goede Vrijdag is een veertiende-eeuwse Paasviering in het klooster, op zaterdag en zondag komt Allemansend op bezoek en kan men gebruik maken van de Paasbrunch.

Fotograaf: Josh Walet
Archeon.'
Archeon

In het Archeon beleef je zelf de geschiedenis.