Succesvolle uitvoeringen musical Ruth in de Lichtkring

Trouw, trouw, daden van trouw – voor wie doe jij dat en wie doet dat voor jou? Met deze woorden sloot de Lichtkring afgelopen zondag een geslaagd musicalproject af. Ruim 70 leden van de Protestantse Gemeente in Kerk en Zanen waren betrokken bij dit project, dat in 6 maanden werd voorbereid en afgelopen weekend op de planken werd gebracht.

De kerkzaal was voor de gelegenheid omgetoverd tot een heus theater waar op 16, 17 en 18 juni een moderne vertolking van het Bijbelboek Ruth werd uitgevoerd. Na afloop van elke uitvoering werd een deurcollecte voor de Stichting Nieuwe Alphenaren gehouden. 

De musical verbeeldt het verhaal uit het korte Bijbelboek Ruth uit het Oude Testament. Een Hebreeuws gezin ontvlucht de hongersnood in Bethlehem en vestigt zich in het naburige Moab. Maar daar treft het noodlot hen. De vader overlijdt, en ook de twee zonen, inmiddels getrouwd met Moabitische vrouwen, sterven. Er blijven drie weduwen kinderloos achter. De oudste, Naomi, besluit terug te keren naar haar moederstad Bethlehem, en haar schoondochter Ruth kies ervoor haar schoonmoeder trouw te blijven, en met haar mee te gaan. In Bethlehem ontfermt de landeigenaar Boaz zich over hen: hij trouwt Ruth en met de komst van hun kind Obed is er weer toekomst voor Ruth én Naomi. Dankzij de trouw van Ruth en de goedheid van Boaz, krijgt het verhaal dat in rouw gedompeld was, een nieuw begin. En wát voor begin: het kind van Ruth wordt de grootvader van koning David, op zijn beurt de voorvader van Jezus…

Ruth is misschien wel het meest romantische verhaal uit de Bijbel. Maar het kent ook een diepere laag: die van trouw zijn aan de mensen die op de je pad komen, en hen helpen een nieuw bestaan op te bouwen. Hierdoor heeft ook anno 2017 het verhaal nog veel zeggingskracht, die in de musical goed naar voren gebracht wordt. De link met de huidige vluchtelingenproblematiek is duidelijk aanwezig. Tijdens de uitvoeringen in de Lichtkring werd dit nog eens extra benadrukt met een collecte voor de Stichting Nieuwe Alphenaren, die ruim 1350 euro heeft opgebracht. Want trouw betonen aan je medemens, vandaag de dag, is voor de gemeenteleden van de Lichtkring ook: het helpen van de vluchtelingen die met een verblijfsstatus in Alphen aan den Rijn komen wonen. Met 3 mooie uitvoeringen voor een uitverkochte zaal én deze opbrengst voor de Stichting Nieuwe Alphenaren mag de musical Ruth van de Lichtkring dan ook gerust een groot succes genoemd worden. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.

Verkeer en vervoer gisteren 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.