Nieuws

« Vorige - Volgende »

Popplatform Alphen heft zichzelf per direct op

21 september 2017 - 22:29  •  reacties

Popplatform Alphen heft zichzelf per direct op

Alphen aan den Rijn - In persbericht geef het platform aan de complete financiële reserve van bijna 22.000 euro aan de gemeente terug te storten met het verzoek er zelf beleid voor te ontwikkelen en voor een goede uitvoering te zorgen.  

"De betutteling van de cultuurambtenaren nam alle energie weg. We kwamen zelf niet of nauwelijks meer toe aan het bevorderen van muziek en de bijdrage van de beleidsmakers in het gemeentehuis op cultureel gebied was ook nihil", aldus het bestuur. Het college van B&W en de afdeling vergunningen krijgen overigens wel een pluim, want mede dankzij hen kon het Alphens Bevrijdingsfestival tot tweemaal toe een enorm succes worden  

Een ander bezwaar was het feit de gemeentelijke subsidie ieder jaar pas rond december bekend wordt gemaakt. Op dat moment is het seizoen voor evementen al lang begonnen. Door deze onzekerheid en het steeds verder terugschroeven van de subsidie, kon het platform organisatoren en muzikanten niet of nauwelijks zekerheid bieden.  

Succesvol
De afgelopen jaren heeft Popplatform Alphen -mede dankzij subsidie van de gemeente- veel kunnen doen voor popmuziek in Alphen aan den Rijn. Tijdens evenementen als 'Battle of the bands' leerden muzikanten uit de verschillende kernen van de nieuwe fusiegemeente elkaar kennen. Een aantal bands kon dankzij de financiële steun, landelijk en zelfs internationaal doorbreken. Aan anderen is advies op het gebied van commercie en bedrijfsvoering gegeven.

Diverse belangrijke evenementen en concertseries zijn met steun of garantie van het platform succesvol geworden. De organisatie van het Alphens Bevrijdingsfestival door het platform zelf, is tot tweemaal toe een gebeurtenis van de eerste orde geworden. 

Fotograaf: Alphens.nl
Markt