Advertorial Cultuur

Open Podium AlphenTaal vierde feest

De laatste klanken van het optreden van popkoor Noisz waren nog maar net verdwenen of de eerste regels van een mooi gedicht doken op. Zo is het tweede literair podium van AlphenTaal het beste weer te geven.

Muziek en mooie teksten gingen vloeiend in elkaar over. Dat maakte het publiek ronduit enthousiast over het verloop van de avond. De aanwezigen werden, evenals alle andere Alphenaren, uitgenodigd om een workshop haiku-dichten of ‘hoe schrijf ik een boek’ te volgen. Deze workshops worden in de komende weken georganiseerd. Belangstellenden kunnen inschrijven via de e-mail Alphentaal@gmail.com.  

Gedichten en ook verhalen, humor en nadrukkelijke ernst wisselden elkaar af, van tijd tot tijd onderbroken door oudere en nieuwere popsongs door Noisz. Als feest was het een duidelijke voortzetting van de eerste avond op 8 september. Op het podium traden ervaren en soms bekende schrijvers en dichters op, https://wordpress.com/posts/alphentaal.wordpress.com maar er was ook heel jong, opkomend talent. Die mengeling gaf een extra opgewekte sfeer aan de bijeenkomst. Voor Alphenaren die niet zijn geweest, is er nog niets verloren. Op 10 november is in Theater Castellum om 20 uur opnieuw een literair podium. Noteer het alvast! 


Meer nieuws

Onderwijs vandaag 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen vandaag 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek vandaag 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.