Eenmalige subsidie voor onderhoud van Parktheater

De gemeente Alphen aan den Rijn stelt 20.000 euro beschikbaar voor restauratie van het Parktheater in Park Rijnstroom. Het gaat om een eenmalige subsidie die wordt toegekend aan de Stichting Beheer Alphens Parktheater, die over het beheer en onderhoud van het pand gaat.

Door een periode waarin het voortbestaan van het Parktheater onzeker was, heeft het groot onderhoud enige tijd stilgelegen. Vanwege de onderhoudstoestand van het gebouw, tevens rijksmonument, blijkt een grootscheepse restauratie noodzakelijk. De totale kosten zijn begroot op 117.177 euro. Daarvoor heeft de stichting een bijdrage van 20.000 euro aangevraagd, voornamelijk voor onderhoud aan de dakkapellen. 

De stichting hoeft na het toekennen van de subsidie in de toekomst geen beroep meer hoeven doen op de gemeente.

Erfgoed
De instandhouding van het Parktheater draagt bij aan meerdere maatschappelijke doelstellingen. Ten eerste vindt de culturele instelling Parkvilla hier onderdak. Doordat het gebouw behouden blijft, kan Parkvilla haar culturele activiteiten blijven uitoefenen. Daarnaast is het Parktheater als voormalige school van de Martha Stichting en als onderdeel van het huidige Park Rijnstroom belangrijk erfgoed voor de gemeente; een waardering die ook is toegekend door het rijk middels de status van rijksmonument.

"Het is een mooi, karakteristiek pand dus wij kennen die subsidie graag toe", aldus wethouder Kees van Velzen. "Mede dankzij de subsidie blijft dit Alphense erfgoed in stand."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.