Dwight Dissels zingt bij gospelconcert in Adventskerk

Vrijdag 8 december organiseerde Stichting Vrienden van de Adventskerk een Black Gospelconcert met het Chosen Gospel Choir en Dwight Dissels in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Een bomvolle kerk kon genieten van een geslaagd optreden als opmaat naar de kerstdagen.

"Ondanks de enorme winterse buien afgelopen weekend, wisten de bezoekers van het Black Gospelconcert de Adventskerk veilig te bereiken. De kou en het donker maakten plaats voor een warme en prachtig uitgelichte kerk. De klanken van het Chosen Gospel Choir als van Dwight Dissels kleurden tevens mee in de akoestische kerk. Een unieke en zeer muzikale avond. Het was namelijk hun eerste optreden samen. En dat nog wel in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn!" aldus Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting.

De opbrengst van de kaartverkoop komt geheel ten goede aan het behoud van de Adventskerk als monumentaal en kostbaar religieus erfgoed.

Nieuw jaar
De stichting is alweer begonnen met plannen te maken voor de activiteiten in 2018. "Met twee geslaagde concerten van het Jostiband Orkest met Willeke Alberti en het Black Gospelconcert dit afgelopen jaar, kijken wij uit naar een nieuw jaar vol met bijzondere evenementen in de Adventskerk."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.