VENHILL wint Grote Prijs van de Bollenstreek 2017

De band VENHILL uit Alphen aan den Rijn is winnaar van de Grote Prijs van de Bollenstreek 2017. Afgelopen zaterdag zetten drummer Sven van der Meer, bassist Eli Westerveld, gitarist Erik Bandt en frontlady Jaro Scheper volgens de jury en het publiek de beste act neer op het podium van Gebr. de Nobel in Leiden.

Na Christopher's Soul eindigde An Adverse Copy op de derde plaats in de finale met zes deelnemers. 

De nummers 1 en 3 waren eerder succesvol bij de Alphense Battle of the Bands. In 2015 won de driemansformatie Ad Adverse Copy (met de Alphense bassist Martijn Boon in de gelederen) de eerste editie van de succesvolle live muziek serie. In 2016 trok VENHILL in een bomvol MAX aan het langste eind.

Beide evenementen, met drie voorrondes en een finale, werden georganiseerd door PopPlatform Alphen dat in het najaar van 2017 door een moegestreden bestuur werd opgeheven. De teleurstelling over het gebrek aan gemeentelijke ondersteuning van een vitale popcultuur speelde een belangrijke rol in dat besluit.

Podiumervaring
Voormalig PPA-voorzitter Machiel van der Schoot kon na de uitslag van de GP Bollenstreek alleen maar met een wrange knipoog concluderen 'dat we kennelijk toch wel iets goed hebben gedaan'. Ex-BOTB-coördinator Rob Buisman was blij voor beide bands, maar bleek ook last te hebben van een dubbel gevoel. "Allereerst feliciteer ik Venhill en An Adverse Copy met het resultaat. Het is geweldig dat we deze bands in het begin van hun ontwikkeling een podium hebben kunnen geven. Dat kunnen we nu niet meer doen en dat is echt jammer. Alphen barst van het muzikaal talent, dat podiumervaring nodig heeft om verder te komen. Aan de uitslag zie je waar dat toe kan leiden."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.