Stichting PA zoekt spelers voor 'Zoals toen. En nu?'

Productiehuis Alphen (PA) maakt al enkele jaren theatervoorstellingen over de oorlog, als onderdeel van Theater na de Dam. PA zoekt nu spelers om samen de nieuwe mei-voorstelling 'Zoals toen. En nu?' te maken.

In 2017 koos PA voor een nieuwe opzet: er was geen script. De acteurs zijn zelf aan de slag gegaan. Van het kiezen van een dilemma tot de uitwerking van hun personage. Dit resulteerde in de indringende voorstelling 'Toen die dag'. Het concept is goed bevallen. Daarom pakt PA de voorstelling in 2018 op dezelfde manier aan.

Aan de hand van hedendaagse vragen en dilemma's die de spelers zelf inbrengen, wordt het stuk opgebouwd. Auteur Kees Visschedijk helpt, net als vorig jaar, met het ontwikkelen van de uiteindelijke teksten.

Meedoen
Wil je meedoen? Schrijf dan voor zondag 14 januari een e-mail naar info@stichtingpa.nl waarin jij het dilemma, de herinnering en/of de gedachte beschrijft waarmee je aan de slag zou willen gaan. Op basis van de brief bekijkt PA of het dilemma en/of jij in het project past. Leeftijd: vanaf 16 jaar.

Zit je in jouw eindexamenjaar? Dan kun je helaas niet meedoen. De voorstelling wordt een aantal keren rond 4 mei gespeeld.

Repetities
De eerste repetitie is op dinsdag 16 januari 2018. De groep maakt vanaf dan met elkaar zijn eigen stuk. Op 7 april 2018 is er een try-out voor de scouts die zich voorbereiden op de herdenking bij de Dam. 

De voorstelling wordt rond en op 4 mei 2018 gespeeld in het Parktheater in Alphen aan den Rijn. De exacte data zijn nog niet bekend.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.