Nieuws

« Vorige - Volgende »

Museumkaart Match-Avond ook in Museumpark Archeon

15 april 2018 - 20:17  •  reacties

Museumkaart Match-Avond ook in Museumpark Archeon

Alphen aan den Rijn - De ongeveer honderd bezoekers aan de matchavond in Archeon kregen een aantal rondleidingen naar keuze met gids aangeboden. In elk van de verschillende perioden was een hoogtepunt in het programma ingebouwd. Zo werd in de prehistorie vuur gemaakt, hield Broeder Bert in de middeleeuwen een minilezing over Gregoriaanse gezangen en was projectleider Tom Hazenberg in zijn element in de Restauratiewerf van de Romeinse Schepen van Zwammerdam.

Natuurlijk was ook het netwerkelement niet onbelangrijk. "Tenslotte komt iedereen hier ook naar toe om een gezellige avond te hebben met mensen die ons net zo leuk en interessant vinden als zijzelf", aldus een tevreden Monique Veldman, directeur van het museumpark. Vooraf en tussen de bedrijven door was in de Romeinse Herberg een versnapering te nuttigen. "Ik vind het wel een beetje een onhandige tijd zo tussen 6 en 10 uur", bekende directeur Jack Veldman, die gastheerschap hoog in het vaandel heeft staan. En dus werden linzensoep en kaasplankjes uitgedeeld.

Er worden landelijk boven verwachting veel matches tussen museumkaarthouders gemaakt. Dit gaat via de website museumkaart.nl/match. Ongeveer tweeduizend oproepen om samen een tentoonstelling of museum te bezoeken worden hier maandelijks geplaatst. Tijdens de Nationale Museumweek is de vrijdagavond door zo’n veertig musea in heel Nederland aangegrepen om voor de ‘matches’ een speciaal programma samen te stellen.

Fotograaf: PR Archeon