Advertorial Cultuur

Museumkaart Match-Avond ook in Museumpark Archeon

Museumpark Archeon deed vrijdag 13 april mee aan de landelijke Museum Match-Avond. Tijdens deze avond was een speciaal programma samengesteld voor de kaarthouders die graag samen met een gelijkgestemde onbekende een museum willen bezoeken.

De ongeveer honderd bezoekers aan de matchavond in Archeon kregen een aantal rondleidingen naar keuze met gids aangeboden. In elk van de verschillende perioden was een hoogtepunt in het programma ingebouwd. Zo werd in de prehistorie vuur gemaakt, hield Broeder Bert in de middeleeuwen een minilezing over Gregoriaanse gezangen en was projectleider Tom Hazenberg in zijn element in de Restauratiewerf van de Romeinse Schepen van Zwammerdam.

Natuurlijk was ook het netwerkelement niet onbelangrijk. "Tenslotte komt iedereen hier ook naar toe om een gezellige avond te hebben met mensen die ons net zo leuk en interessant vinden als zijzelf", aldus een tevreden Monique Veldman, directeur van het museumpark. Vooraf en tussen de bedrijven door was in de Romeinse Herberg een versnapering te nuttigen. "Ik vind het wel een beetje een onhandige tijd zo tussen 6 en 10 uur", bekende directeur Jack Veldman, die gastheerschap hoog in het vaandel heeft staan. En dus werden linzensoep en kaasplankjes uitgedeeld.

Er worden landelijk boven verwachting veel matches tussen museumkaarthouders gemaakt. Dit gaat via de website museumkaart.nl/match. Ongeveer tweeduizend oproepen om samen een tentoonstelling of museum te bezoeken worden hier maandelijks geplaatst. Tijdens de Nationale Museumweek is de vrijdagavond door zo’n veertig musea in heel Nederland aangegrepen om voor de ‘matches’ een speciaal programma samen te stellen.


Meer nieuws

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.