Nieuws

« Vorige - Volgende »

VSB Fonds Alphen gaat verder als Fonds Alphen en omstreken

13 mei 2018 - 11:07  •  K. Renaud  •  reacties

VSB Fonds Alphen gaat verder als Fonds Alphen en omstreken

Alphen aan den Rijn - Beide organisaties ontvingen kort geleden een bijdrage van het Fonds en werkten graag mee aan deze onthulling. Het Archeon vroeg een bijdrage voor hun project 'Belééf de restauratie van de Romeinse schepen van Zwammerdam' in Museumpark Archeon’ en de reddingsbrigade gaat nieuwe droogpakken aanschaffen.

VSB Fonds Alphen aan den Rijn wordt vaak verward met fondsen die ook VSB in hun naam dragen. Het bestuur heeft daarom besloten om verder te gaan onder de nieuwe naam FONDS ALPHEN en omstreken. Het fonds steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen en omgeving en beschikt over een vermogen van ruim tien miljoen.

Het afgelopen jaar ondersteunde het VSB Fonds Alphen aan den Rijn e.o. initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Verzorgingsgebied
Fonds Alphen en omstreken breidt bovendien het verzorgingsgebied uit. Verenigingen en stichtingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem kunnen voortaan een aanvraag indienen voor financiële steun bij hun projecten. 

Fotograaf: VSB Fonds Alphen