Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuwe Erfgoedcommissie voor Alphen aan den Rijn

16 mei 2018 - 18:17  •  reacties

Nieuwe Erfgoedcommissie voor Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - De nieuwe wethouder van GroenLinks, Leo Maat, is ook nieuw in de gemeente Alphen aan den Rijn. Hem valt op dat gemeente veel erfgoed heeft. "Er zijn gemeenten waar niets is, alleen vinexwijken. Die zijn hier ook, maar er is ook veel erfgoed. Denk maar aan agrarisch erfgoed, de landgoederen langs de Oude Rijn, veel kerken en er staan her en der ook monumentale vervallen gebouwen."

Voorzitter Nico Moen is blij dat de commissie voor de komende vier jaar is benoemd en uitgebreid met deskundigen vooral op het terrein van immaterieel erfgoed, zoals verhalen over vroeger. "Er zijn nu nog mensen die kunnen vertellen over de Tweede Wereldoorlog of over de Watersnoodramp. Dat is een hele uitdaging." Moen verwacht ook een rol van de Erfgoedcommissie bij het beter op de kaart zetten van de oude Romeinse grens, de Limes. Plus, hij wil echt iets doen aan het imago van 'Alphen is een sloopgemeente'. "Dat moeten we omdraaien naar: Alphen is een erfgoedgemeente!"

Commissieleden Nico Moen (voorzitter), Jan Dröge, Marije Strating, Patricia Alkhoven, Johanna van Doorn en Jacqueline de Graauw werden herbenoemd. Aan de commissie zijn Thea de Langen en Kelly Boender toegevoegd.

Fotograaf: Alphens EV
Markt