Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kunst in Oudshoornsekerk tijdens Feest van de Geest

16 mei 2018 - 17:06  •  Andries Paats  •  reacties

Kunst in Oudshoornsekerk tijdens Feest van de Geest

Alphen aan den Rijn - Deze activiteit is een initiatief van de Stichting Feest van de Geest. Een landelijke organisatie die een brug wil slaan tussen kerk, architectuur en kunst. Het thema van dit jaar is ‘Levensadem’.

Als we haar vragen hoe dit kunstwerk tot stand is gekomen, legt ze uit:  ‘Het heeft meerwaarde om op deze locatie mijn werk te laten zien. De binnenkant van de kerk is prachtig en het is zo’n sterke basis. Ik wil met deze installatie de architectuur van de kerk ten volle benutten en zo ruimte en kunst één maken.’

Met de titel van de expositie, ‘Rise Up + Let Go’, verwijst Van Iperen naar ons leven en de tijd die we hier op aarde hebben. We staan op en we laten los. Opstaan, soms in letterlijke zin, vraagt om actie, terwijl loslaten vraagt om vertrouwen en overgave. Elementen waar we als mens allemaal mee te maken krijgen. ‘De kerk is van oudsher een plek van bezinning, maar moderne kunst vervult deze rol ook. Kunst wil aanzetten tot stilte, wil uitdagen om vragen te stellen over onszelf en de wereld om ons heen’

De expositie ‘Rise Up + Let Go’ vindt plaats van19 t/m 21 mei 2018 (Pinksteren) en op die dagen is de kerk geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Oudshoornse Kerk,(Oudshoornseweg 90)

Tijdens de openingstijden zijn ook in Alphen aan den Rijn de volgende kerken open: De Goede Herderkerk,(Ten Harmsenstraat 14) de Lichtkring (Amerikalaan 91) Ontmoetingskerk (Dorpsstraat 15) Koudekerk aan de Rijn. Toegang is voor alle deelnemende kerken vrij.

Fotograaf: Andries Paats
Markt
Oudshoornse Kerk.'
Oudshoornse Kerk

Rijksmonument