Nieuws

« Vorige - Volgende »

CAS Alphen organiseert cursus 'Snap je Stad'

19 januari 2019 - 10:10  •  Willem Debets  •  reacties

CAS Alphen organiseert cursus Snap je Stad

Alphen aan den Rijn - Dit zijn enkele vragen die langskomen in de cursus Snap je Stad die CAS Alphen (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Alphen aan den Rijn) in het voorjaar geeft. Door foto's, plattegronden en vooral verhalen en toelichtingen komt Alphen tot leven en realiseer je je waarom onze stad eruit ziet zoals het eruit ziet. 

Het 101-jarig bestaan van de gemeente Alphen aan den Rijn loopt daarbij als een rode draad door de cursus heen. "We kijken veel terug en soms vooruit. Zo laten we zien dat ook in Alphen de afgelopen eeuw aansprekende en diverse architectuur gebouwd is, die het verhaal van de groei van deze stad vertelt. En dat er een hoop moois is verdwenen, maar gelukkig ook gebleven en is bijgekomen. Na de cursus bekijk je je eigen stad met andere ogen. We rekenen op een leuke interactie met de cursisten", aldus Willem Debets van CAS Alphen.

De cursus duurt vier avonden en vindt plaats op dinsdagavond 12 en 19 maart 2019 en dinsdagavond 2 en 9 april 2019. De lezingen beginnen om 20.00 uur in Parkvilla en duren ongeveer 2 uur (met een korte pauze). Opgeven kan tot uiterlijk 5 maart via het aanmeldformulier op de website van CAS Alphen.

Fotograaf: CAS Alphen
Zorgtalent