Alphen Art 2019 begint vorm te krijgen

In het weekend van 9 tot en met 12 mei zal het centrum van Alphen aan den Rijn er kleurrijk uitzien. De organisatie van de kunstroute #ALPHEN ART 2019 is erin geslaagd om ruim 90 kunstenaars te interesseren om werk te tonen, te maken of op te treden.

Na de succesvolle editie van 2017 - waarin street-art een grote rol speelde (o.a. in het pand van de V&D) - is er dit jaar gekozen voor een nog bredere aanpak. 

Door een geslaagde crowdfunding actie en bijdragen en ondersteuning van o.a. winkeliersverenigingen en de gemeente is dat mogelijk gemaakt. De meeste van de deelnemende kunstenaars zijn afkomstig uit de regio maar ook een aantal landelijk bekende kunstenaars zullen acte de presénce geven.

Naast de street art – waarvoor ruim 20 graffiti kunstenaars op diverse plaatsen “live” hun werk zullen maken, zullen er ook een groot aantal stencil-artists met zgn. sjabloon kunstwerken te zien zijn, zowel binnen als buiten. De andere kunstvormen – zoals schilderkunst, keramiek, beelden en ander ruimtelijk werk - zullen in diverse leegstaande winkelpanden in het centrum van Alphen aan den Rijn tentoongesteld worden. 

Speciale aandacht is er voor fotografie; naast een speciale pop-up fotogalerie in een leegstaand pand zal er ook een buitententoonstelling zijn van een 10-tal fotografen. Verder wordt er in samenwerking met het filmhuis van Parkvilla twee documentaires vetoond, “Visages Villages “ en “The Man who stole Banksy”.

Er zal ook een winkelpand ingericht worden als “open podium”, daarop kunnen muzikanten, dichters, performers hun specifieke kunsten laten zien. De organisatie nodigt een ieder die zich daartoe aangesproken voelt om zich daarvoor op te geven door een mail te sturen naar: info@alphenart.nl o.v.v. open podium.

De officiële opening zal op vrijdag 10 mei om 17.00 uur worden verricht door Dhr. Leo Maat en zal uiteraard met kleur, fleur en muziek gebeuren.

"De organisatie is ervan overtuigd dat het voor iedere bezoeker een feestje zal zijn om door het centrum te dwalen, zeker omdat op zaterdag ook nog het korenfestival zal plaatsvinden, zodat er voor de ogen en oren veel te genieten valt.", meldt de organisatie.

Alphen Art is een samenwerking tussen Sta-Art, RenNL en VijfB.



Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.